Pallag Ágnes: A World Grand Prix-t élveznünk kell és döntőbe jutni

A tavalyi Európa Ligában szerepelt utoljára a válogatottban Pallag Ágnes, az Eb-selejtezőkön sérülés miatt már nem tudta vállalni a játékot. Szerencsére ez már a múlté, s Ágó oszlopos tagja a vb-selejtezőkre készülő csapatnak.

 

Az ütő a francia élvonalban szereplő Vandoeuvre Nancy csapatában töltötte az elmúlt idény, amely a tizedik helyen zárta a bajnokságot.

– Ahhoz képest, hogy a bentmaradás volt a cél, ezt maradéktalanul teljesítettük, de ennél többre is képesek lettünk volna, csak hogy a bajnokság első fele nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna. A második felében viszont már komolyabb csapatokat is sikerült legyőznünk, szóval ezért is mondom, hogy végezhettünk volna sokkal előrébb is.

 

A folytatással kapcsolatban Ágó még nem tudott mit mondani, de bizakodó, hiszen elég jó idényt zárt.

– Remekül ment a játék, a csapat egyik meghatározó játékosa voltam, szóval meg lehettek elégedve velem a franciák. Viszont, miután április elején véget ért a bajnokság, lebetegedtem. Azóta ugyan sikerült meggyógyulnom, de amikor elkezdtük az edzőtábort, sajnos nem igazán voltam csúcsformában.

 

Azóta viszont eltelt már másfél hét, és a csapat napi két edzéssel készül az idei megmérettetésekre.

– Elég nehéz a program, de hát eddig éppen azért dolgoztunk, hogy ilyen versenyeken is induljunk. A realitásokat nézve a világbajnoki selejtezőknek nem mi vagyunk az esélyesei, a World Grand Prix-szereplést viszont élveznünk kell és be kell jutnunk a négyes döntőbe. De az Európa-bajnokság lesz az, amire a legjobban koncentrálnunk kell. Én nagyon bizakodó vagyok, mert Alberto Salomonival eddig remekül együtt tudtunk dolgozni. Én korábban nem ismertem őt, az edzőtábor előtt csak telefonon beszéltünk, de azt érzem, hogy tudott új impulzusokat adni a csapatnak.