Fatum Nyíregyháza: három játékos érkezik, a vezetőedző marad!

A Magyar Kupában és a bajnokságban is előkelő helyen végzett, mindkét fronton bronzéremmel zárt az előző szezonban a Fatum Nyíregyháza női együttese. A szabolcsi klubnál ezekben a napokban sem tétlenkednek, további erősítéseket terveznek.

Egy szélső ütőt, egy centert és egy feladót keresünk még, vannak már jelöltjeink akikkel tárgyalunk, ha mindenben megállapodtunk, bejelentjük őket. A korábbi külföldi légiósaink maradnak, bár voltak ajánlataik más országokból, de sikerült megtartani őket, így egy erős keret kezdheti a munkát – mondta Kósa Árpád a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője a nyiregyhaza.hu-nak.

Eldőlt a vezetőedző, Horváth András sorsa is, akinek ugyan lejár a szerződése, de már mindenben megegyeztek vele a folytatást illetően, így marad Nyíregyházán. A tréner nemcsak Nyíregyházán, hanem a magyar női válogatott mellett másodedzőként is dolgozik a jövőben. Apropó, nemzeti csapat: Alberto Salomoni együttese Nyíregyházán is edzőtáborozik majd, és a tervek szerint felkészülési mérkőzéseket is játszik a Continental Arénában.

Ami még a Nyíregyházát illeti, Oláh Levente személyében egy statisztikus is csatlakozik a szakmai stábhoz, ő eddig Olaszországban dolgozott. A játékoskeretben változás még – a három érkező mellett, hogy ugyanennyien távoznak: Leidgeb Noémi Kaposvárra igazol, míg Andrejkovics Alexandra és Sitku Tamara a tanulást helyezi előtérbe, de utóbbi marad a Sportcentrumnál is, ahol a legkisebbek edzője lesz. A keret többi tagja marad a klubnál.

A bajnoki felkészülés augusztusban kezdődik, és október végén rajtol majd az idény. Előtte azonban már a nemzetközi kupában érdekelt lesz a Nyíregyháza, de egyelőre még nem lehet tudni, ki lesz az első ellenfél. A sorsolásra június közepén kerül sor.

A Fatum Nyíregyházáról készült videós anyag: