Női Magyar Kupa: aranyszettben jutott elődöntőbe a KNRC

Kialakult a női Magyar Kupa elődöntőjének párosítása. Az idegenbeli győzelem után a Fatum-Nyíregyháza hazai pályán is magabiztosan nyert az UTE ellen, s így a címvédő Vasassal találkozik majd a fináléba kerülésért. Viszont a legutóbbi kupadöntős Szent Benedek és a Kaposvár párharca csak nagy izgalmak után dőlt el. Az első meccsen elért 3:1-es kaposvári siker után a fürediek 3:0-ra nyerték a visszavágót, azonban az aranyjátszmában a vendégek diadalmaskodtak 15:13-ra, akikre a Swietelsky-Békéscsaba vár az elődöntőben.

 

Női Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó
Fatum-Nyíregyháza – Újpesti TE 3:0 (20, 12, 19)
Nyíregyháza, Continental Aréna, 150 néző. V: Tillmann, Sík.
FATUM: Cicic 3, Leban 16, Lászlop 5, Jurdza 9, Bjelova 11, Cepni 9. Csere: Tóth F. (liberó). Vezetőedző: Tomas Varga.
UTE: Boskó, Hiruela 12, Ambrosio 8, Manninger 7, Tarin 6, Kilyénfalvi 4. Csere: Baksa, Dömsödi (liberók), Woock 3, Németh H. 1, Goodwin, Sztojanovics 1. Vezetőedző: Horváth András.
Edzői értékelés
Tomas Varga:
– Nagyon örülök a továbbjutásnak, de főképp annak, hogy a hazai közönség egy nagyon jó játékot láthatott. Szeretném megdicsérni a játékosokat, végig betartották a taktikai elemeket és végig dolgozták a mérkőzést. Most egy kis pihenő és vár minket a Challange Kupa.
Horváth András: – Az első játszma elbukása az egész mérkőzésre rányomta a bélyegét. Ettől függetlenül sokkal több volt ebben a párharcban. Véleményem szerint a legutóbbi hazai mérkőzés elvesztése volt a legnagyobb hiba a teljes párharcot nézve. Az első szettben megint csak nem azzal a ritmussal indultuk el, amivel kellett volna. Ezt mihamarabb orvosolnunk kell. Azt gondolom, hogy elég sok mindenben új szeleknek kell fújnia a következő időszakban. Gratulálunk a Nyíregyháza csapatának! Megyünk tovább, most már a bajnokságra kell fókuszálnunk.
Továbbjutott a Fatum-Nyíregyháza kettős győzelemmel (6:1-es szettarány)

Szent Benedek RA – Kaposvári NRC 3:0 (22, 19, 18); Aranyjátszma 13:15
Balatonfüred, 117 néző. V: Mezőffy, Halász E.
SZBRA: Vacsi 6, Herbin-Baker 10, Koleva 13, Nacsa-Pekárik 11, Bosnakova 15, Lekics. Csere: Fáth, Balogh E. (liberók), Jankovics 15, Szerényi, Sztijepics. Vezetőedző: Dejan Desnica.
KNRC: Godó 4, Gyimes 9, Renko 2, Szedmák 18, Radnai Luca 3, Ubavics 13. Csere: Radnai Lili, Rády (liberó), Hegyi, Bodovics 3, Narancsics, Budai 2. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
Edzői értékelés
Dejan Desnica:
– Gratulálok a Kaposvárnak a továbbjutáshoz. Az első meccshez képest sokkal jobban játszottunk és megmutattuk, hogy jobb csapat vagyunk annál, mint amit ott mutattunk. Az aranyszettben elég volt néhány kisebb megingás, amit az ellenfél kihasznált és az elődöntőbe jutott. A továbbjutást sokkal inkább az első meccs döntötte el.
Vincent Lacombe: – Nehéz volt megtartani a fókuszt és összepontosítani a folytatásra 3 bonyolult szett után. Nem a legjobbunkat nyújtottuk az aranyjátszmában, de agresszívak voltunk, a csapatösszhang is nagyon jó volt a pályán, és levontuk a megfelelő következtetéseket az előző heti mérkőzésből.
Továbbjutott a Kaposvári NRC aranyjátszmában.

Az elődöntő párosítása, nők:
Kaposvári NRC Swietelsky-Békéscsaba
Fatum-Nyíregyháza – Vasas Óbuda

 

Női NB I:
DSZC-Eötvös DSE – Gödöllői RC 0:3 (–17, –12, –18)
Debrecen, 57 néző. V: Villás, Csizmarik.
EÖTVÖS: Muldrow 8, Pálfi 2, Fehérvári 7, Berza 2, Kovács A. 1, Juhász F. 3. Csere: Végh, Kiss L. (liberók), Kozma 3, Dóka, Lengyel. Vezetőedző: Szombathy András.
GRC: Kovács E. 8, Kardos 8, Nagy V. 10, Boros 2, Halla P. 13, Borsos L. 11. Csere: Szerencsés, Maurer (liberók), Sorompó, Bútor, Máthé-Barabássy, Kökény P. Vezetőedző: Szalay Attila.
Edzői értékelés
Szombathy András:
– Gratulálok a Gödöllőnek! Gyorsabban, hatékonyabban játszottak nálunk. A részsikereinkre támaszkodva igyekszünk a jövő évben a játékunkon és az eredményességünkön javítani.
Szalay Attila: – Voltak hullámvölgyek a játékunkban, de mindig volt olyan játékos, aki át tudta lendíteni ezen a csapatot és ez biztató a jövőre nézve. Nagyon örülök győzelemnek és gratulálok a lányoknak, hogy így tudtuk lezárni a 2022-es évet!

Budaörsi DSE-Emericus – VEHIR-Veszprémi ESC 0:3 (–23, –20, –21)
Budaörs, 45 néző. V: Soltész, Varga A.
BDSE: Pisák L., Horváth P. 9, Hernády 9, Pisák F. 7, Tátrai Zs. 10, Kiss Zs. 2. Csere: Futsek, Ujvárosi (liberók), Tátrai N., Darvas 1, Jakab 2, Merza 2. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
VESC: Pós 1, Araújo 18, Thompson 9, Bozsó 5, Dordzsceren 10, Sólyomvári 8. Csere: Tóth L. (liberó), Molnár-Pintér, Szalczinger, Deli. Vezetőedző: Ibrahimi Edon.
Edzői értékelés
Ujvárosi Levente: – A végjátékban még biztosabbnak kell lennünk és akkor javunkra fordíthatjuk ezeket a mérkőzéseket. Büszke vagyok a csapatomra, mert felnőttünk az élmezőnyhöz és a mai eredménytől függetlenül jó évet zártunk. Itt már csak kiemelkedő teljesítménnyel lehet nyerni. Ezen fogunk dolgozni jövőre.
Ibrahimi Edon: – Mindenképpen győzni szerettünk volna, de tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. A kulcspillanatokból mi jöttünk ki jobban, aminek nagyon örülök. Gratulálok a csapatomnak, sokat dolgoztak ezért a sikerért és azért, hogy ilyen előkelő helyről várhatjuk a 2023-as esztendőt.

 

A VASÁRNAPI PROGRAM:
13:00 Dunaújvárosi KSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I); Tv: Hunvolley Tv
14:00 Békéscsabai RSE – SZBRA (női NB I)
16:00 Szolnoki RK – Dág KSE (férfi NB I)
17:00 Kecskeméti RC – MÁV Előre-Foxconn (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:00 Jászberény VT – Diósgyőri VTK (női NB I)
17:00 Vasas SC – BVSC-Zugló (női NB I)
18:00 UTE U21 – TFSE (női NB I)
19:00 MAFC-BME – Kistext JP Auto Mercedes (férfi Extraliga)