Magyar Kupa: a Kaposvár otthon, a Fatum otthon nyert 3:1-re

Két mérkőzést játszottak le pénteken a női Magyar Kupa negyeddöntőjében. A Kaposvár meglepte hazai pályán a legutóbbi döntős Szent Benedeket és 3:1-es sikerük azt jelenti, hogy a jövő heti visszavágón legfeljebb aranyszettben búcsúzhatnak. Ugyanez lett a végeredmény az UTE és a Fatum-Nyíregyháza összecsapásán, csak ott a vendég nyírségiek nyertek, s ezzel nagy lépést tettek az elődöntő felé.

 

Női Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Kaposvári NRC – Szent Benedek RA 3:1 (23, –12, 24, 23)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 450 néző. V: Adler, Mezőffy.
KNRC: Bodovics 9, Ubavics 20, Godó 8, Gyimes 9, Renko 3, Szedmák 19. Csere: Radnai Lili (liberó), Hegyi, Radnai Luca, Narancsics, Budai. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
SZBRA: Herbin-Baker 6, Koleva 13, Nacsa-Pekárik 13, Sztijepics 18, Jankovics 1, Vacsi 10. Csere: Fáth (liberó), Bosnyakova, Szerényi, Grbac 1, Lekics 5. Vezetőedző: Dejan Desnica.
Edzői értékelés
Vincent Lacombe:
– Nehéz mérkőzés volt, de együtt egy csapatként tudtunk nyerni, meg tudtuk oldani a nehéz helyzeteket, megmaradt a fókuszunk és a hitünk. Következő lépésként szeretnénk jövő héten az elődöntőbe kerülni.
Dejan Desnica:
– A második szett kivételével minden szett nagyon szoros volt. Amit megnyertünk játszmát, abban dominálni tudtunk, a többiben a fontos pillanatokban nem koncentráltunk. Ellenfelünk kihasználta, hogy jobban ismeri az igen alacsony termet is. A továbbjutás két meccsen dől el, optimista vagyok, mert ha tudunk úgy játszani a visszavágón, mint a második szettben, akkor meglehet a továbbjutás.

Újpesti TE – Fatum-Nyíregyháza 1:3 (–23, –15, 19, –21)
Szilágyi utca, 105 néző. V: Bátkai-Katona, Szarka.
UTE: Hiruela 23, Ambrosio 2, Manninger 8, Tarin 16, Kilyénfalvi 9, Boskó. Csere: Baksa, Dömsödi (liberók), Woock 4, Sziládi 2, Goodwin, Sztojanovics. Vezetőedző: Horváth András.
FATUM: Cicic 5, Leban 18, Lászlop 4, Karaoglu 16, Jurdza 3, Cepni 13. Csere: Tóth F. (liberó), Bjelova 4, Kovács-Francesco. Vezetőedző: Tomas Varga.
Edzői értékelés
Horváth András:
– Az első két játszmát rendkívül rosszul kezdtük, ez nagyban befolyásolta a mérkőzést. Továbbá sok esetben voltunk kudarckerülők, ami elkerülendő a következő meccsen. Ettől függetlenül most nincs idő ezen rágódni, van egy hetünk a visszavágóig. Ott aranyjátszmára kell kényszerítenünk a Nyíregyházát. Köszönjük szurkolóinknak a biztatást, fantasztikus hangulatot teremtettek ma is a csarnokban!
Tomas Varga:
– Az első két szettben minimum hibával játszottunk aminek nagyon örülök, mert ezen sokat dolgoztunk. Nagyon jól védekeztünk végig. Ha a harmadik szettben nem veszítjük el a koncentrációt 5-6 labdamenetig, akkor azt is megnyerhettük volna. Az UTE ezzel vérszemet kapott, de szerencsére tudtunk váltani és a 4. szettet sikerült hozni. Ez nagyban köszönhető volt a jó nyitásainknak. Most egy picit pihenhetünk és tudjuk hogy a következő lépés rajtunk múlik Nyíregyházán, a szurkolóink előtt. 

 

HETI PROGRAM:
December 10., szombat
16:00 VEHIR-Veszprémi ESC – Diósgyőri VTK (női NB I)
18:30 MÁV Előre-Foxconn – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 MTK Budapest – Vasas Óbuda (női Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
20:00 BVSC-Zugló – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)

December 11., vasárnap
16:00 SZBRA – UTE U21 (női NB I)
16:00 TFSE – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
16:00 Dág KSE – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
17:00 Debreceni EAC – Pénzügyőr SE (férfi Extraliga)
17:00 Békéscsabai RSE – Gödöllői RC (női NB I)
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – Kecskeméti RC (férfi Extraliga)
18:30 Vasas SC – Jászberény VT (női NB I)
19:00 TFSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)