A szövetségi kapitány lett a Linamar-BRSE vezetőedzője

Jelentős változásokon megy keresztül a magyar bajnoki címvédő Linamar-Békéscsabai Röplabda SE csapata. Két sikeres esztendő után távozik a vezetőedző Sasa Nedeljkovic, kinek a helyét az olasz Alberto Salomoni veszi át, aki egyben a magyar válogatott szövetségi kapitánya is. Az alábbiakban Baran Ádám klubelnök közleményéből idézünk.
“Sasa Nedeljkovic az elmúlt két szezonban két bajnokságot és kettő Magyar Kupát, valamint MEVZA Cup trófeát nyert a csapattal, ezzel vitathatatlanul beírta magát a BRSE történelmébe. A felejthetetlen pillanatokért, a befektetett munkáért, az eredményekért örökre hálásak leszünk neki. Nemcsak hazai viszonyokat tekintve teremtettünk magas szintű körülményeket, a szakmai stáb pedig maximálisan élt ezzel. Összetartottunk a bajban is, a felmerülő problémák pedig csak erősítették a kohéziót. Személyes barátságunk okán sem könnyű a búcsú, azonban biztos vagyok benne, hogy közösen sok dolgot fogunk még véghezvinni a magyar röplabdázás további felemelkedésének érdekében, melyről már előzetesen egyeztettünk.” 
Helyét az az Alberto Salomoni veszi át, aki széles körű nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, a német női válogatottal járt olimpián és világbajnokságon, míg jelenleg a magyar nemzeti együttes szakmai munkáját vezeti. Azon sikeres olasz edzőgeneráció tagja, akinek komoly szerepe volt a német női röplabda elitbe emelésében, s kinek klasszis játékosok kerültek ki a keze alól.
A szakember megállapodása 1+1 évre szól, stábjáról még zajlanak az egyeztetések, azonban a tárgyalások során jelezte, hogy markánsan számít Kormos Mihály szakmai igazgató és Fésüs Erzsébet munkájára is.
A BRSE elvárásként fogalmazta meg az eredményesség és a nemzetközi élmezőnyhöz való felzárkózás mellett, a fiatal és sikerre éhes játékosok beépítését, valamint Alberto Salomoni a leendő Békéscsabai Röplabda Akadémia szakmai munkájában is segít, széles körű tudásanyagával és tapasztalatával. 

A játékoskeretben is történtek változások. Bodnár Dorottya meghosszabbította szerződését, így a válogatott kerettag center a következő szezonban is a bajnoki címvédőt erősíti majd. Távozik viszont két idény után Tatjana Matic, aki a remekül sikerült első év után, idén már – főleg nemzetközi porondon – kevesebb játékpercet kapott, melyben váll sérülésének is szerepe volt. A klub tárgyalt a 28 éves szerb ütővel az esetleges folytatásról, azonban biztosabb játéklehetőség és az kedvezőbb ajánlat miatt, információink szerint Nyíregyházára tart. A klub sok sikert kíván további pályafutásához!

A BRSE tájékoztatása alapján, hamarosan újabb bejelentésekre kerül sor, a napokban három új érkező játékos kilétét fedi fel az egyesület.