Férfi Extraliga: a Kistext nem okozott gondot az újoncnak

A férfi Extraliga szombati matiné-mérkőzésén az újonc MÁV Előre-Foxconn a Kistext JP Auto Mercedest fogadta. A házigazdák a papírformának megfelelően, legponterősebb játékosuk, Redjo Koci nélkül is háromszettes győzelmet arattak a sereghajtó ellen. Jegyezzük meg azért azt is, hogy a vendégek a második és a harmadik szettben derekasan tartották magukat. A sikerrel a fehérváriak átvették a harmadik helyet a tabellán.

 

Férfi Extraliga:
MÁV Előre-Foxconn – Kistext JP Auto Mercedes 3:0 (16, 23, 21)
Székesfehérvár, VOK-csarnok, 70 néző. V: Ujházi, Mezőffy.
MÁV: Kholman, Szabó V., Bibók, Ambrus, Boa, Doda. Csere: Takács, Szentesi (liberók), Deliu. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
KISTEXT: Óhidi, Fazekas, Novoszelov, Kruzskov, Gebhardt N., Makarov. Csere: Lassu (liberó), Gönczi. Vezetőedző: Olekszandr Gutor.
Edzői értékelés
Dávid Zoltán:
– Fontos három pontot szereztünk ismét. Nagyon hiányzott Redjo Koci a csapatból, ugyanakkor gratulálok azoknak, akik ez által is játéklehetőséget kaptak és éltek a bizalommal!

MAFC-BME – Debreceni EAC 0:3 (–0, –0, –0)
Az eredetileg vasárnapra kiírt MAFC-BME–DEAC találkozót nem játsszák le, mert a pályaválasztó csapat jelezte, hogy nem áll ki a mérkőzésre, így a 3 pontot 3:0-s eredménnyel, 75:0-s pontaránnyal a debreceni csapat javára írják.

 

Férfi NB I:
Dunaújvárosi KSE – TFSE 3:0 (22, 18, 18)
Dunaújváros, 38 néző. V: Ladányi, Sík.
DKSE: Tóth K. 4, Hechavarria 16, Winter 9, Pavljuk 14, Laczi 2, Kisházi 1. Csere: Kuti, Béres (liberók), Vida, Gőczi 1, Velicsko 3, Farkas L. 1, Pintér 2, Szalai 3. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
TFSE: Füzék 2, Tóth M., Szappanos 3, Tanai 1, Czita 6, Merkler 9. Csere: Nagy T. (liberó), Fenyő 3, Dóczi 1, Gyenes 1. Vezetőedző: Lónárt Péter.
Edzői értékelés
Tomanóczy Tibor:
– Győztünk, aminek örülök, de ennél fontosabbnak tartom megosztani azt, hogy milyen körülmények között végeznek emberfelletti munkát a fiaink. Az, hogy ezek a fiatalok 8, 10 Celsius fokos csarnokban edzenek, le a kalappal előttük. Ez már véleményem szerint egészségtelen. Azt nagyon sajnálom, hogy ezen a téren süket fülekre találunk. A kézilabda csapattal közösen próbáljuk megoldani a dolgainkat, de ezt, ilyen körülmények között nehéz végigcsinálni. Főként lelkileg visel meg mindenkit, hiszen ilyen hidegben minden edzés sérülésveszélyes.

 

A VASÁRNAPI PROGRAM:
16:00 Kecskeméti RC – Fino Kaposvár (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
16:00 Dág KSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
16:00 SZBRA – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
16:00 Békéscsabai RSE – BVSC-Zugló (női NB I)
19:00 GreenPlan-VRCK – Pénzügyőr SE (férfi Extraliga); Tv: M4 Sport+