Zárkózik a Vegyész, másodszor is nyert a DEAC a Kecskemét ellen

Két mérkőzést játszottak le vasárnap a férfi Extraligában. A két sereghajtó csatáját a vendég Kazincbarcikaiak nyerték 3:0-ra a Kistext otthonában, úgy, hogy a hazaiak csak a második szettben tudták megszorongatni a Vegyészt. A Kecskemét nem tudott visszavágni a DEAC-nak a második fordulóban elszenvedett vereségért, igaz csak hajsztálon múlt a meccs végkimenetele, hiszen 1:1 után a a debreceniek a harmadik és a negyedik játszmát is csak 29:27-re tudták megnyerni.

 

Férfi Extraliga
Debreceni EAC – Kecskeméti RC 3:1 (–22, 18, 27, 27)
Debrecen, DESOK-sportcsarnok, 165 néző. V: Jámbor, Villás.
DEAC: Moret 11, Tóth A., Willian 21, Kiss I. 8, Almora 27, Bán 4. Csere: Bagics (liberó), Lovas 1. Vezetőedző: Fodor Antal.
KECSKEMÉT: Keen 1, Farkas P. 9, Boldizsár 7, Argilagos 23, Fundora 13, Baserio 12. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Bogdán. Vezetőedző: Nagy József.
Edzői értékelés
Fodor Antal:
– Férfias, kemény küzdelemben sikerült győzelmet aratni a Kecskemét ellen hazai pályán. Rendkívül kiegyensúlyozott, szoros mérkőzésen a fiúk mind pszichésen, mind fizikailag jó teljesítményt nyújtottak. Örülünk a győzelemnek!
Nagy József:
– A csapaton belüli egyetnemértés vezetett a vereséghez.

Kistext JP Auto Mercedes – GreenPlan-VRCK 0:3 (–15, –23, –18)
Riz Levente Sportcsarnok, 40 néző. V: Horváth M., Mezőffy.
KISTEXT: Óhidi 1, Fazekas 3, Novoszelov 4, Kruzskov 12, Gebhardt N. 6, Makarov 9. Csere: Lassu (liberó), Gönczi 4. Vezetőedző: Olekszandr Gutor.
VRCK: Moraes 10, Páez 2, Blázsovics 18, Tarabus 5, Csoma 15, Péter B. 6. Csere: Kiss M. (liberó), Cziczlavicz, Péter M. 1, Warzywoda, Budai. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Edzői értékelés
Olekszandr Gutor:
– Gratulálok a Kazincbarcika csapatának! Sajnos amit terveztünk az nem jött össze, mert alapvető hibákat követtünk el az egész mérkőzés folyamán.
Toronyai Miklós:
– Örülök, hogy a második szett hajráját leszámítva végig koncentráltan tudtunk teljesíteni. Az első szettben ez megmutatkozott a pontok számában, míg a másodikban és a harmadikban tudtam cserélgetni, és még ez sem okozott gondot. A második játszmában gyengén nyitottunk, a többiben azonban ez a játékelem is rendben volt, így összességében megérdemelt sikert arattunk.

 

Férfi NB I:
Dág KSE – TFSE 3:2 (11, –23, 17, –23, 8)
Dág, 42 néző. V: Varga A., Bátkai-Katona.
DÁG: Szabó B. 1, Kun 25, Sow 12, Oláh B. 5, Benkő 15, Flachner D. 5. Csere: Farkas (liberó), Majer 1, Czobor 6, Flachner K. 5, Horváth B. 4. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
TFSE: Füzék 4, Nagy T. 1, Szappanos 1, Tanai, Fenyő 3, Merkler 6. Csere: Szabó B. (liberó), Gyenes 1, Dóczi 6, Tigyi 9, Czita 9. Vezetőedző: Lónárt Péter.
Edzői értékelés
Zirigh Balázs: – Sajnos megbosszulta magát a jó kezdés! A folytatásra felpuhult a játékunk, a koncentrációnk is alább hagyott, és erre az sem magyarázat, hogy a legponterősebb játékosunk megsérült. Egy ilyen szituáció után még jobban kéne fókuszálni! A simán megnyert harmadik játszma után képesek voltunk belelépni ugyan abba a gödörbe, így megérdemelten vitt el egy pontot a TF, mert ki tudták használni az általunk felkínált lehetőségeket. Remélem minden játékosom tanul ebből a pontvesztésből, és mostantól minden meccsen az első ponttól a lefújásig maximális koncentrációval és alázattal játszik!

MEAFC-Miskolc – Szolnoki RK 3:0 (16, 22, 22)
Miskolc, 101 néző. V: Rácz, Szarka.
MEAFC: Kozsla 5, McLaughlin 8, Kovács Z. 1, Csizmadia 5, Komlósi 11, Árva 12. Csere: Karóczi (liberó), Kapusi 7, Simkó, Szabó P. 5. Vezetőedző: Bagó László.
SZOLNOK: Bíró 3, Timár 5, Fenyvesi D. 12, Csombor 3, Oláh R. 1, Reiner 11. Csere: Földes (liberó), Guzmics 3. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
Edzői értékelés
Bagó László: – A három pontot sikeresen begyűjtöttük, ma ez volt a legfontosabb. Nem volt egy magas színvonalú meccs, sok hiba jellemezte mindkét csapat játékát. Jövő héten fontos mérkőzés vár ránk, amire a mai tanulságokat le fogjuk vonni.
Gulyás Ferenc:
– Az első szettben kicsit hitetlen volt a csapat, úgy gondolom bennük maradt a bajnokság első mérkőzése a Miskolc ellen. A második szettben kicsit már felszabadultabban tudtunk játszani, ami az eredményen is megmutatkozott. A harmadik szettben is szoros volt az eredmény viszont nyolc nyitásrontással nem lehet szettet nyerni. Remélem ebből a mérkőzésből is sokat tanultunk.

Gamma Party.CO – Dunaújvárosi KSE 0:3 (–0, –0, –0)
A Gamma nem állt ki a mérkőzésre, amelynek eredményét az MRSZ Versenybizottsága ellenfél javára írja 3:0 (75:0) eredménnyel. A Gammának ez volt a harmadik ki nem állása.