Már az MTK sem nyeretlen, sima kaposvári siker Fehérváron

Kér mérkőzést játszottak le szombaton, a női Extraligában. A kaposváriak meglepően sima győzelmet arattak az újonc MÁV Előre otthonában, míg a sereghajtó és eddig nyeretlen MTK az UTE ellen szerezte meg első győzelmét. A női NB I mai találkozóin a Budaörs a Gödöllőt, az Eötvös a Jászberényt, a BVSC pedig az UTE U21-et győzte le hazai pályán 3:0-ra, Viszont a Veszprém a TFSE otthonában nyert 3:1-re, pedig a hazaiaknál most mutatkozott be a korábbi válogatott, Eb-résztvevő és Európa Liga-ezüstérmes, a legutóbbi két évben pedig strandröplabda országos bajnok Villám Lilla.

 

Női Extraliga:
MÁV Előre-ST. Solar – Kaposvári NRC 0:3 (–18, –15, –23)
Székesfehérvár, VOK-csarnok, 110 néző. V: Sík, Adler.
MÁV: Dolotova 1, Vajda 10, Csabai 2, Tóth J. 8, Karnyickaja 8, Gilfillan 2. Csere: Kovács E., Borostyán (liberók), Szabó L. 2, Alisanova 4, Kiss L. 1. Vezetőedző: Nagy Fanni.
KNRC: Szedmák 19, Bodovics 5, Ubavics 13, Godó 4, Gyimes 7, Renko 4. Csere: Radnai Lili (liberó), Narancsics, Hegyi, Budai. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
Edzői értékelés
Nagy Fanni: – Nagyon sajnálom, hogy két szetten át aludtunk. Az egyetlen pozitívuma a mai mérkőzésnek, hogy minden padról beérkező játékos extra teljesítményt nyújtott.
Vincent Lecombe:
– Örülök, hogy az első két szettben könnyen előnyt tudtunk szerezni, a harmadik játszmában viszont látszott, hogy nem lehet félvállról venni egyik mérkőzést sem. A legfontosabb a 3 pont megszerzése volt, örülök, hogy sikerült, készülhetünk a következő meccsre.

MTK Budapest – Újpesti TE 3:1 (–19, 19, 19, 18)
Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok, 100 néző. V: Jámbor, Szabó P.
MTK: Szabó L. 17, Briga 2, Aszonja 20, Tatár 13, Costa 12, Berkó 7. Csere: Divényi (liberó), Varga B. Vezetőedző: Leiszt Máté.
UTE: Hiruela 15, Ambrosio 8, Manninger 4, Tarin 7, Kilyénfalvi 6, Boskó 2. Csere: Baksa, Dömsödi (liberók), Goodwin 1, Sziládi 4, Sztojanovics 2, Németh H. 1, Woock 4. Vezetőedző: Horváth András.
Edzői értékelés
Leiszt Máté:
– Megérdemeltük ezt a győzelmet, az első szett után átszakadt a gát. Jól játszottunk, fantasztikus csapatmunka volt.
Horváth András: – Sajnálom, hogy az első játszma agresszióját a második szett 8:4-es állásánál elvesztettük. Ezt követően próbáltuk megtalálni a saját ritmusunkat és a saját játékunkat, ám ez csak helyenként jött elő. Nagyon sajnáljuk ezt a három pontot, amit most itt hagytunk az MTK-nál. Sok időnk viszont nincs, mennünk kell tovább, hiszen közeledik a Kaposvár elleni összecsapás, illetve a Magyar Kupa. Köszönjük szépen szurkolóinknak a ma esti biztatást is!

 

Női NB I:
Budaörsi DSE-Emericus – Gödöllői RC 3:0 (22, 24, 18)
Budaörs, 80 néző. V: Varga A., Bibók.
BDSE: Pisák L. 1, Horváth P. 19, Hernády 5, Pisák F. 9, Tátrai Zs. 7, Merza 4. Csere: Ujvárosi (liberó), Jakab, Darvas 2. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
GRC: Boros 3, Halla P. 5, Borsos L. 6, Kovács E. 3, Bútor 8, Nagy V. 6. Csere: Maurer (liberó), Máthé-Barabássy 2, Sorompó, Vas 1, Szerencsés. Vezetőedző: Szalay Attila.
Edzői értékelés
Ujvárosi Levente:
– Ma végre nem “csak” védekezni tudtunk, hanem támadni is. A mérkőzés első fele még sok hibát hozott, de a második már rendben volt. Köszönjük a szurkolóinknak a kitartó biztatást.
Szalay Attila:
– A statisztikánk elég jól mutatja a mai teljesítményünket.

DSZC-Eötvös DSE – Jászberény VT 3:0 (18, 21, 25)
Debrecen, 73 néző. V: Kulcsár, Csizmarik.
EÖTVÖS: Pálfi 1, Fehérvári 9, Berza 7, Juhász F. 7, Tóth K. 2, Muldrow 17. Csere: Végh (liberó), Fehér A. 9. Vezetőedző: Szombathy András.
JÁSZBERÉNY: Kovács D., Sléder 10, Juhász V. 3, Faragó 14, Somlai 3, Fodor 4. Csere: Mizsei (liberó), Farkas V. 3. Vezetőedző: Deme Gábor.
Edzői értékelés
Szombathy András:
– Az utóbbi hetek teremproblémái eléggé megviseltek bennünket, de meg szerettük volna mutatni, hogy edzetlenül is fel tudjuk venni a versenyt ellenfelünkkel. Bár mindkét csapat sokat hibázott, de az akaratunk végig megmaradt és egymás hibáit javítva szettveszteség nélkül sikerült győzni. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és ahhoz, hogy a nehéz helyzetben is volt tartásunk.

BVSC-Zugló – UTE U21 3:0 (20, 23, 16, 18)
Szőnyi út, 69 néző. V: Takács Á., Ladányi.
BVSC: Benedek R. 8, Dani 10, Puskás 6, Wirth 15, Tóth Bagi 3, Riczkó 1. Csere: Sartoris (liberó), Nagy Zs. 2, Bajnóczi 1, Hemmert 1. Vezetőedző: Daróczi Gergely.
UTE:
Correa 7, Kopunovic 2, Pécsi 1, Kis D. 7, Rádosi 6, Borsos 8. Csere: Németh Z. (liberó), Ligárt 1, Kovács K., Győr. Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna.
Edzői értékelés
Daróczi Gergely:
– Gratulálok a csapatnak az első hazai sikerhez, akárcsak a múlt heti, ez is nagyon ránk fért. Kicsit idegesen kezdtünk, de nagyon jó volt a sánc-védekezés munkánk, így folyamatosan előnyben tudtunk lenni. Sajnos a második szettben volt egy kis rövidzárlat a nyitás-nyitásfogadásunk tekintetében, de vert helyzetből is szépen visszajöttünk és meg tudtuk nyerni a játszmát, így pedig már csak formalitás volt a további történés. Alakulunk lassan, meccsről-meccsre lépegetünk előre remélem egyre kevésbé leszünk görcsösek a jövőben.
Selmeczi Zsuzsanna: – A BVSC összeszedett játéka ellen sajnos mi rövidzárlatot kaptunk, amiből nem tudtunk kijönni.

TFSE – VEHIR-VESC 1:3 (–21, 16, –17, –23)
Győri út, 52 néző. V: Barabás, Ujházi.
TFSE: Kökény N. 2, Komcsák 13, Budaházy 14, Villám 12, Villányi 8, Zen 12. Csere: Boller (liberó), Turcsányi, Vámos. Vezetőedző: Herrera Olazabal.
VESC: Pós, Araújo 25, Sólyomvári 10, Hajós 6, Dordzsceren 14, Thompson 9. Csere: Tóth L., Bődi (liberók), Molnár-Pintér, Deli, Horváth D. Vezetőedző: Ibrahimi Edon.
Edzői értékelés
Ibrahimi Edon:
– A meccs előtt mondtam a lányoknak, hogy bárki ellen lehet esélyünk, csak éljünk a lehetőségeinkkel. Kicsit feszülten kezdtünk, de fokozatosan javult a játékunk és úgy érzem, hogy végül megérdemelt győzelmet arattunk. Küzdöttünk minden labdáért, aminek külön örültem. Gratulálok az ellenfelünknek is, egy jó csapatot sikerült ma legyőznünk.

 

VASÁRNAPI PROGRAM:
November 27., vasárnap
16:00 Dág KSE – TFSE (férfi NB I)
17:00 Debreceni EAC – Kecskeméti RC (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:00 Kistext JP Auto Mercedes – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga)
17:30 MEAFC-Miskolc – Szolnoki RK (férfi NB I)