Könnyes búcsú és Pénzügyőr-siker a fővárosi rangadón

Egyetlen mérkőzést játszottak le szombaton a férfi Extraligában, ahol két fővárosi csapat, az éllovas Pénzügyőr és a harmadik helyen álló MAFC csapott össze.

 

A találkozó eredetileg rangadónak számított, azonban a hét elején napvilágot látott, hogy a MAFC komoly financiális problémákkal küzd, ezért nem tudja megtartani játékoskeretét. A légiósok – Gomez Galvez, Dimitrov és Topuzliev – játékára már nem is számíthatott Nagy Péter, de a magyar mag még bevállalta a Pénzügyőr elleni találkozót, amelyet sima első szett után két szorosabb követett, de végül az éllovas sikerével ért véget.

Nagy kérdés, hogy a legutóbbi bajnokságban bronzérmes és most is a harmadik helyen álló MAFC a továbbiakban hogyan tudja folytatni, egyáltalán végig tudja-e játszani a bajnokságot (a szerdai Magyar Kupa-visszavágót például lemondták) és milyen játékosállománnyal.

Férfi Extraliga:
Pénzügyőr SE – MAFC-BME 3:0 (13, 21, 25)
Kőér utca, 120 néző. V: Kiss Z., Tillmann.
PÉNZÜGYŐR: Dávid Cs. 5, Rása 6, Magyar 1, Kiss D. 11, Tomanóczy 12, Kovács Z. 9. Csere: Feliciano (liberó), Tordai 5, Székely, Majoros. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
MAFC: Krupánszki, Eke 1, Szabó B. 8, Torbica 13, Kókai 3, Bakóczy 2. Csere: Pápai (liberó), Gacs 6, Kunert 12. Vezetőedző: Nagy Péter.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán:
– Sajnálom ezt a helyzetet, hogy egy ilyen erős csapat, ilyen helyzetbe jutott. Úgy gondolom, hogy nagyon jó munka folyt a MAFC-nál és ezáltal nagyon komoly esélyeik voltak. A saját játékunkról: 2 játszmában megfelelően, koncentráltan játszottunk. Aztán a harmadik szettben teret adtam a fiataloknak, akik most nem tudtak úgy érvényesülni, ahogy vártam. A fontos, hogy a végén sikerült mérkőzést nyernünk.
Nagy Péter: – Ennek a mérkőzésnek csupán szimbolikus jelentése volt, az ami az elmúlt három és fél évben történt, amióta itt vagyok, az ezen a platformon nem összefoglalható.

 

VASÁRNAPI PROGRAM:
November 27., vasárnap
16:00 Dág KSE – TFSE (férfi NB I)
17:00 Debreceni EAC – Kecskeméti RC (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:00 Kistext JP Auto Mercedes – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga)
17:30 MEAFC-Miskolc – Szolnoki RK (férfi NB I)