Férfi Magyar Kupa: a Vegyészé lett az utolsó hely a negyeddöntőben

Utolsóként a GrrenPlan-VRCK csapata biztosította a helyét a férfi Magyar Kupa legjobb nyolc csapata között, miután 3:0-ra győzni tudtak Dunaújvárosban, s így kettős győzelemmel jutottak a negyeddöntőbe.

Férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó:
Dunaújvárosi KSE – GreenPlan-VRCK 0:3 (–21, –23, –20)
Dunaújváros, 27 néző. V: Hegedűs, Horváth M.
DKSE: Winter 2, Tóth K. 1, Hechavarria 7, Velicsko 5, Pavljuk 11, Laczi 4. Csere: Kuti, Béres (liberók), Gőczi 4, Farkas L., Kisházi, Pintér, Vida. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
VRCK: Moraes 13, Páez, Blázsovics 5, Tarabus 4, Csoma 13, Péter B. 10. Csere: Kiss M., Budai (liberók), Péter M. 3, Cziczlavicz 1, Warzywoda. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Edzői értékelés
Tomanóczy Tibor:
– Kicsit lehettünk volna bátrabbak, de meccs alatt lefagytunk. Nem a hideg miatt, hanem azért, mert túlságosan tiszteltük az ellenfelet. Ma is 3:0-ra nyert a Barcika, akik így megérdemelten jutottak tovább. Sok sikert kívánunk nekik a folytatásra.
Toronyai Miklós: – Nem pörögtünk teljes hőfokon, de ez benne volt, hiszen komoly terhelés közepette vagyunk. Próbáltunk azért tartalékolni, mert fontos bajnoki vár ránk vasárnap. A harmadik szettben sokkal vezettünk, mégis leblokkoltunk egy kicsit. Továbbjutottunk, készülünk a DEAC elleni párharcra, valamint a bajnoki meccsekre.
Továbbjutott a GreenPlan-VRCK kettős győzelemmel (6:0-s szettarány).

Korábban:
MÁV Előre-Foxconn – MEAFC-Miskolc 3:0 (18, 16, 18)
Székesfehérvár, 62 néző. V: Szarka, Takács.
MÁV: Deliu, Boa, Kulcsár, Koci, Kholman, Doda. Csere: Takács, Szentesi (liberók), Ambrus, Balázs, Szabó V., Sebestyén, Tálos, Bibók. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
MEAFC: McLaughlin, Kozsla, Kapusi, Komlósi, Árva, Csizmadia. Csere: Karóczi (liberó), Simkó, Szabó P. Vezetőedző: Bagó László.
Edzői értékelés
Dávid Zoltán:
– Örülök a győzelemnek és a továbbjutásnak! Nagyon fontos, hogy egy gyengébb ellenféllel szemben is megmaradjon a fókusz és ugyanúgy tiszteljük őket, mint más, komolyabb csapatokat. Ezt a mai nap folyaman maximálisan betartották a srácok, és ezáltal a fiatalok is játéklehetőséget tudtak kapni, amivel éltek is.
Bagó László: – Nem voltunk élesek ma. Az idei szezon leggyengébb produkcióját mutattuk be. Ma semmi nem működött, és ebbe sajnos hamar beletörődtünk. Rá sem ismertem az eddig oly harcos csapatunkra. A hétvégi bajnokira rendezni fogjuk sorainkat.
Továbbjutott a MÁV Előre-Foxconn kettős győzelemmel (6:1-es szettarány).

Kecskeméti RC – Szolnoki RK 3:0 (17, 19, 11)
Kecskemét, 53 néző. V: Halász E., Varga A.
KECSKEMÉT: Farkas P. 10, Baserio 5, Keen 1, Fundora 4, Boldizsár 9, Argilagos 16. Csere: Gebhardt Á., Török Zs. (liberók), Balla 1, Bogdán 3, Török S. 1, Szabó M. 2, Kiss B. Vezetőedző: Nagy József.
SZOLNOK: Bíró 1, Guzmics 2, Fenyvesi D. 14, Acsai 6, Oláh R. 1, Reiner 5. Csere: Földes (liberó), Kovács D., Csombor 1. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
Edzői értékelés
Gulyás Ferenc: – Első két szettben szimpatikus volt a hozzáállás, de a Kecskemét kezdő csapata erősnek bizonyult számunkra. A harmadik szettel kapcsolatban van hiányérzetem ott már hitehagyottan játszottunk… Gratulálok a Kecskemétnek további sok sikert kívánok Nekik a Kupában!
Továbbjutott a Kecskemét kettős győzelemmel (6:1-es szettarány).

TFSE – Kistext JP Auto Mercedes 0:3 (–13, –14, –14)
Győri út, 23 néző. V: Barabás, Ujházi.
TFSE: Tigyi 4, Tóth M., Szappanos 2, Tanai 4, Fenyő 1, Merkler 6. Csere: Nagy T., Szabó B. (liberók), Czita 4, Gyenes, Dóczi 3. Vezetőedző: Lónárt Péter.
KISTEXT: Óhidi 4, Fazekas 3, Novoszelov 9, Kruzskov 8, Gebhardt N. 5, Makarov 15. Csere: Lassu (liberó), Gönczi 2, Mihucz 3. Vezetőedző: Olekszandr Gutor.
Edzői értékelés
Lónárt Péter: – Gratulálok a Kistextnek a tágabb jutáshoz.
Továbbjutott a Kistext JP Auto Mercedes kettős győzelemmel (6:0-s szettarány).

MAFC-BME – Debreceni EAC 0:3 (–0, –0, –0)
Elmaradt a várva várt visszavágó a két Extraligás csapat között, ugyanis a fővárosi klub kedden arról értesítette a Magyar Röplabda Szövetséget, hogy nem áll ki a visszavágóra, ezért annak három pontját 3:0-s összesítéssel és 75:0-s pontaránnyal a DEAC kapja meg, amely ezzel a továbbjutást is kiharcolta. A röplabda szakosztály ezzel kapcsolatban egy közleményt is kitett közösségi oldalára, amely szerint finanszírozási problémák miatt nem tudja megtartani jelenlegi játékosállományát, ezért lépnek vissza a kupamérkőzéstől, de dolgoznak azon, hogy a csapat a körülmények ellenére emelt fővel be tudja fejezni a bajnokságot.
Továbbjutott a DEAC kettős győzelemmel (6:2-es szettarány).

 

A negyeddöntő párosítása:
Kistext JP Auto Mercedes–Fino Kaposvár
DEAC–GreenPlan-VRCK
Vidux-Szegedi RSE–Kecskeméti RC
MÁV Előre-Foxconn–Pénzügyőr SE

 

HETI PROGRAM:
November 25., péntek
16:00 Vasas SC – Békéscsabai RSE (női NB I)
18:00 Fino Kaposvár – MÁV Előre-Foxconn (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Vasas Óbuda – Swietelsky-Békéscsaba (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv

November 26., szombat
15:00 Budaörsi DSE-Emericus – Gödöllői RC (női NB I)
18:00 Pénzügyőr SE – MAFC-BME (férfi Extraliga)
18:00 DSZC-Eötvös DSE – Jászberény VT (női NB I)
18:00 BVSC-Zugló – UTE U21 (női NB I)
18:30 MÁV Előre-ST. Solar – Kaposvári NRC (női Extraliga)
19:00 MTK Budapest – Újpesti TE (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 TFSE – VEHIR-VESC (női NB I)

November 27., vasárnap
16:00 Dág KSE – TFSE (férfi NB I)
17:00 Debreceni EAC – Kecskeméti RC (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:00 Kistext JP Auto Mercedes – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga)
17:30 MEAFC-Miskolc – Szolnoki RK (férfi NB I)