Edzőváltás a Fatum-Nyíregyházánál

Változik a Fatum-Nyíregyháza szakmai stábja, ma szerződést bontott a klub Leonidasz Gaitanakisz vezetőedzővel.

 

A nyíregyházi klub közleménye szerint, ugyan „a felkészülési találkozók biztatóak voltak, a bajnoki rajt nem sikerült jól a mieink számára, a vezetés pedig a váltás mellett döntött. A görög trénerrel ma megállapodott a csapat a kontraktus felbontásának részleteiről.”

Csütörtökön Pampuch Csaba eddigi másodedző meccsel majd a Szent Benedek ellen, de több szakemberrel is tárgyal a klub, és a tervek szerint az MTK elleni következő mérkőzésen már az új vezetőedző irányítja a csapatot.

A 2021-ben bajnok és Magyar Kupa-győztes csapat az újonc MÁV Előre elleni idegenbeli győzelemmel kezdte a bajnokságot, majd 3:1-re legyőzte az UTE-t is, de éppen Gaitanakisz rossz cseréje miatt utólag a mérkőzés eredményét megsemmisítették és 3:0-val az UTE javára írták. Azóta 3:1-re kikaptak a Kaposvártól, 3:0-ra a Vasastól és 3:1-re a Békéscsabától is (igaz utóbbiaktól első csapatként tudtak játszmát rabolni, ráadásul idegenben), s ezzel öt forduló után csak a 7. helyen állnak a bajnokság alapszakaszában. A Magyar Kupában a Jászberényt kiejtve jutottak a negyeddöntőbe, ahol majd éppen az UTE lesz az ellenfelük.

Leonidasz Gaitanakisz korábban a TFSE és a Diósgyőri VTK csapatánál is dolgozott már Magyarországon.