Férfi Extraliga: az ötszettes meccsek napja

Két mérkőzést játszottak le vasárnap a férfi Extraligában, s mindkét találkozón csak az ötödik játszmában dőlt el a győzelem. A Vegyész öt meccses bajnoki vereségsorozatának végére tett pontot a MAFC ellen, míg a sereghajtó Kistext a második pontját szerezte az alapszakaszban, miután a döntő szettben maradt alul a második helyen álló Finóval szemben, ami érdekesség, hogy az első pontját meg éppen a listavezető Pénzügyőr ellen szerezte.

 

Férfi Extraliga:
GreenPlan-VRCK – MAFC-BME 3:2 (26, –16, 26, –26, 12)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok, 200 néző. V: Tillmann, Jámbor.
VRCK: Páez 2, Blázsovics 8, Tarabus 10, Csoma 10, Szabó D. 19, Moraes 16. Csere: Kiss M. (liberó), Péter B. 11, Péter M. 2. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MAFC: Gacs 13, Gomez Galvez 10, Krupánszki 7, Eke 8, Dimitrov 35, Kunert 10. Csere: Pápai (liberó), Torbica 7, Szabó B. 1, Kókai. Vezetőedző: Nagy Péter.
Edzői értékelés
Toronyai Miklós:
– Örülök, hogy nyertünk, habár lehetett volna simább is. Az, hogy nem három pontot, hanem csak kettőt szereztünk, a mi hibánk, mert egyéni hibákat vétettünk a negyedik szettben. Elmarasztalni azonban ezért senkit nem akarok, és nem is fogok. Remélem, elindulunk felfelé. A szurkolóknak köszönjük a buzdítást, mert ezúttal is végig mellettünk álltak.
Nagy Péter:
– Gratulálok a Barcikának!

Kistext JP Auto Mercedes – Fino Kaposvár 2:3 (–15, 24, 20, –21, –9)
Riz Levente Sportcsarnok, 30 néző. V: Horváth M., Ujházi.
KISTEXT: Makarov 14, Óhidi 4, Fazekas 10, Novoszelov 15, Kruzskov 20, Gebhardt N. 9. Csere: Lassu (liberó), Gönczi. Vezetőedző: Olekszandr Gutor.
FINO: Iván B. 4, Hernandez 21, Bögöly 24, Lescay 5, Mancsev, Hubicska 22. Csere: Bozóki (liberó), Donisthorpe 5, Kalmár 2, Tóth G. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.
Edzői értékelés
Szlobodan Prakljacsics:
– Ismét veszítettünk egy bajnoki pontot. Ha nem játszunk végig úgy, mint az első szettben, akkor nem sok keresni valók lesz a bajnokság végén. Alapvető szemléletváltásra van szükség néhány játékosunknál.

 

Férfi NB I:
Gamma Party.CO – Vidux-Szegedi RSE 0:3 (–0, –0, –0)
Az MRSZ Versenyirodájának határozata: a Gamma Sport Kft sportszervezet ki nem állás miatt 250.000 forint büntetést köteles fizetni, továbbá a mérkőzés eredményét az ellenfél javára írja 3:0 (75:0) eredménnyel.

A Dunaújvárosi KSE – Dág KSE mérkőzést nem játszották le, mert a dunaújvárosi sportcsarnok hőmérséklete nem érte el a 15 Celsius fokot, s így a vendégek nem akartak pályára lépni. A meccset ezért majd egy későbbi időpontban játsszák le.

 

Női NB I:
Békéscsabai RSE – DSZC-Eötvös DSE 3:1 (10, 13, –22, 13)
Békéscsabai Városi Sportcsarnok, 64 néző. V: Barabás, Sík.
BRSE: Gellén 12, Korcsok 5, Szatmári 4, Sinka 22, Mikus 8, Tuska 9. Csere: Kucsera, Erdei (liberók), Lázár 6, Feld, Szécsi 1. Vezetőedző: Nagy Attila.
EÖTVÖS: Tóth K. 3, Muldrow 6, Pálfi 1, Fehérvári 11, Berza 7, Juhász F. 7. Csere: Végh (liberó), Kovács A., Kozma, Kunkli. Vezetőedző: Szombathy András.
Edzői értékelés
Nagy Attila: – A mérkőzés nagy részében osztálykülönbség volt a két csapat között, de a harmadikban ez eltűnt, lelkesen játszó ellenfelünk megérdemelten nyerte meg azt. Ettől függetlenül örülök a győzelemnek, mert sok apróbb tényező miatt nem volt könnyű hete a csapatomnak.