Női Extraliga: először vesztett játszmát a Békéscsaba

Három mérkőzést játszottak le szombaton a női Extraligában. Bár a sereghajtó MTK megnehezítette a kaposváriak dolgát, a vendégek végül így is három játszmában nyertek. Az éllovas Swietelsky-Békéscsaba először veszített játszmát a bajnokság során, de 3:1-re ezúttal is nyertek a Fatum-Nyíregyháza ellen. Az ugyancsak százszázalékos Vasas Óbuda Újpesten győzött három játszmában, de mivel ők korábban két szettet is elhullajtottak, így továbbra is a csabaiak vezetnek jobb szettaránnyal a két csapat pénteki szuperrangadója előtt.

 

Női Extraliga:
MTK Budapest – Kaposvári NRC 0:3 (–22, –20, –17)
Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok, 200 néző. V: Árpás, Ujházi.
MTK: Szabó L. 7, Briga 5, Aszonja 13, Tatár 11, Costa 8, Berkó 1. Csere: Divényi (liberó), Varga B. Vezetőedző: Leiszt Máté.
KNRC: Godó 5, Gyimes 7, Renko 3, Szedmák 20, Bodovics 2, Ubavics 21. Csere: Radnai Lili (liberó), Narancsics, Hegyi, Budai. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
Edzői értékelés
Leiszt Máté:
– Hatalmas lehetőséget puskáztunk el, a támadásbefejezések terén vagyunk egyértelműen lemaradva. Valamiért nem tudjuk vagy nem merjük elvállalni ezeket a helyzeteket, és amíg ezen nem változtatunk, addig nem nagyon lesz keresnivalónk.
Vincent Lacombe: – Nem volt egyszerű mérkőzés, de ennek ellenére jól játszottunk. A legfontosabb a 3 pont megszerzése volt. Gratulálunk az MTK-nak, mi pedig készülünk a következő meccsre.

Swietelsky-Békéscsaba – Fatum-Nyíregyháza 3:1 (15, –22, 11, 17)
Békéscsaba Városi Sportcsarnok, 1100 néző. V: Halász T., Halász E.
BRSE: Aktas 15, Bodnár 13, Drpa 17, Vaszileva 10, Pintér 11, Bagyinka 2. Csere: Molcsányi (liberó), Glemboczki 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.
FATUM: Leban 12, Lászlop 3, Jurdza 9, Belova 9, Cepni 7, Cicic 4. Csere: Tóth F. (liberó), Kovács-Francesco 1, Ambulija. Vezetőedző: Leonidasz Gaitanakisz.
Edzői értékelés
Tóth Gábor:
– Lendületesen kezdtük a találkozót, de a második szettben érthetetlenül visszaesett a koncentráció, amit a Nyíregyháza kihasznált. Jó lecke volt, amiből tanulnunk kell.
Leonidasz Gaitanakisz: – Először is gratulálok a Békéscsabának a győzelemhez. Nehéz és küzdelmes meccs volt részünkről. Az előző mérkőzéshez képest koncentráltabban játszottunk, sokkal több energiával. Ezt folytatnunk kell, levonni a konzekvenciákat és még jobbnak lenni a következő hétre.

UTE – Vasas Óbuda 0:3 (–16, –25, –20)
Szilágyi utca, 260 néző. V: Soltész, Adler.
UTE: Tarin 10, Ambrosio 2, Manninger 5, Hiruela 17, Kilyénfalvi 5, Goodwin 2. Csere: Baksa, Dömsödi (liberók), Boskó, Sztojanovics, Sziládi 1. Vezetőedző: Horváth András.
VASAS: Török K. 12, Papp 6, Vezsenyi 13, Bojko 10, Abdulazimova 11, Szkripak 6. Csere: Szalai (liberó), Bannister. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
Edzői értékelés
Horváth András:
– Az első játszmában idegesen kezdtünk, sok kapkodásból adódó hibát vétettünk. Bosszús vagyok bizonyos szituációk miatt, amik úgy történtek, ahogy azt vártuk, és nem jól reagáltunk rá minden esetben. Viszont a második szettre visszajöttünk, kellőképpen agresszívvá váltunk, és sikerült több pozícióban is megtartanunk a Vasast, ami egy nagyon jó lépés. Azt gondolom, hogy azt a játékot kell továbbvinnünk, amit a második játszmában mutattunk. Bizonyos taktikai dolgokon egy kicsit finomítanunk kell a következő rövid időszakban. Ha ez sikerül, akkor több keresnivalónk is lesz olyan csapat ellen, mit jelenleg a Vasas Óbuda. Köszönjük szurkolóinknak, hogy igazi döntőbe illő hangulatot varázsoltak ma a Szilágyi utcában.
Jannisz Atanaszaopulosz:
– Meggyőző sikert arattunk annak ellenére is, hogy két helyen változtatnunk kellett a megszokott kezdőcsapaton. Anna és Adri is remekül megoldották a feladatukat, de a többieket is dicséret illeti, mert sokat segítettek nekik a stressz levetkőzésében. Van néhány dolog, amiben még javulnunk kell, de van egy hetünk felkészülni a Békéscsaba elleni rangadóra.

 

Női NB I:
UTE U21 – Vasas SC 3:0 (20, 23, 18)
Szilágyi utca, 100 néző. V: Nagy Zs., Barabás.
UTE: Correa 13, Takács V. 10, Pécsi 2, Kis D. 11, Rádosi 2, Sztojanovics 13. Csere: Németh Z., Kovács K. (liberók), Riesz 4, Kopunovic 2. Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna.
VASAS: Botyánszki 8, Nagy S. 4, Märcz 1, Jámbor 11, Kállai 3, Erőss 13. Csere: Stankovics, Szili (liberók), Olcsváry, Fekete F. 2., Szabó A. 1, Tóth S. 1. Vezetőedző: Kőnig Gábor.
Edzői értékelés
Selmeczi Zsuzsanna:
– 12-ből 12 játékossal megérkeztünk. Gratulálunk a csapatnak!
Kőnig Gábor: – Nem erre a mutatott játékra számítottam, de magamra vállalom a vereséget, levéve a lányokról az ő felelősségüket. Hosszan lehetne elemezni, mi volt ennek a mérkőzésnek a kulcsa, de anyátlanul, kedvetlenül és főleg erő nélkül nem lehet ezt a játékot játszani. Gratulálok az Újpestnek, mert az ő játékosaik lelkesek voltak, míg ránk ez egyáltalán nem volt jellemző. Teljesen mindegy, mire képesek ezek a lányok, mert ha így röplabdáznak, ez nem fogják tudni megmutatni.

VEHIR-VESC – Szent Benedek RA 3:0 (19, 6, 17)
Veszprém, 150 néző. V: Kiss Z., Szabó Zs.
VESC: Pós 5, Araújo 15, Sólyomvári 9, Hajós 7, Dordzsceren 10, Thompson 6. Csere: Tóth L., Bődi (liberók), Molnár-Pintér 1. Vezetőedző: Ibrahimi Edon.
SZBRA: Szakály 5, Egri B. 3, Dimitrics 4, Orosz 6, Sólyom 2, Schneider 3. Csere: Balogh E. (liberó), Lovász, Mayerhoffer, Gergácz, Spándli, Tóth S. 2, Krakoczki. Vezetőedző: Fésüs Irén.
Edzői értékelés
Ibrahini Edon:
– Jól ismertük az ellenfelünket, hiszen a felkészülési időszakban már játszottunk velük. Alaposan felkészültünk a játékukból, de a legfontosabb az volt, hogy mi azt hozzuk, amire képesek vagyunk, Úgy érzem ebben nem volt hiba, a második szettben megmutattuk az igazi erőnket. Gratulálok a csapatomnak és természetesen az ellenfélnek is, nagyot küzdöttek ők is.

Jászberény VT – TFSE 0:3 (–16, –15, –18)
Jászberény, 101 néző. Villás, Kulcsár.
JÁSZBERÉNY: Kovács D. 3, Sléder 8, Juhász V. 4, Faragó 5, Somlai 5, Fodor 2. Csere: Mizsei, Vas (liberók), Morvai 2, Csiki 1, Farkas V. Vezetőedző: Deme Gábor.
TFSE: Kökény N. 3, Komcsák 16, Budaházy 4, Tettamanti 12, Benedek G. 7, Zen 13. Csere: Boller, Hábetler (liberó), Rácz 2, Vámos. Vezetőedző: Herrera Olazabal.
Edzői értékelés
Herrera Olazabal: – A mai meccs egy nagyon fiatal csapat ellen volt, akik nagy lelkesedéssel játszottak és néha nagyon jól kellett játszanunk, mert soha nem adták fel. Szerintem pár év múlva nagyon jó játékosok lesznek. Még mindig nem vagyok elégedett a játékunkkal, de gratulálok a lányoknak és dolgozunk tovább keményen.

Budaörsi DSE-Emericus – BVSC-Zugló 2:3 (24, –17, 18, –18, –10)
Budaörs, 71 néző. V: Szél, Suba.
BDSE: Darvas, Horváth P. 24, Hernády 5, Pisák F. 7, Tátrai Zs. 6, Merza 11. Csere: Ujvárosi (liberó), Jakab 8, Merza 11, Tátrai N. 2, Pisák L. 3. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
BVSC: Bajnóczi 3, Dani 19, Nagy Zs. 8, Wirth 16, Tóth Bagi 6, Riczkó 10. Csere: Sartoris (liberó), Nyuka, Rózsa, Benedek R. 3, Puskás 5. Vezetőedző: Daróczi Gergely.
Edzői értékelés
Ujvárosi Levente:
– 2:1 után teljesen váratlan áramszünet volt a fejekben és ez okozta a vereséget. Ez minden szinten elfogadhatatlan. Biztos vagyok benne, hogy legközelebb mindenki be akarja bizonyítani, hogy ettől többet tudunk.
Daróczi Gergely:
– Furcsa mérkőzés volt. Egyfelől lehet hiányérzetünk a mutatott játék minősége miatt viszont másfelől iszonyatosan örülni kell neki, hogy vert helyzetből idegenben meg tudtuk nyerni az első meccsünket a szezonban. Hullámoztunk egyénileg és csapatilag is de ma küzdöttünk a végsőkig és türelmesek tudtunk maradni azokban a szakaszokban amikor arra volt szükség. Nincs megállás, most fújunk egyet, örülünk és hétfőtől már a következő előttünk álló feladattal foglalkozunk!

Diósgyőri VTK – Gödöllői RC 3:0 (21, 23, 15)
Miskolc, 147 néző. V: Csizmarik, Rácz.
DVTK: Kiss E. 2, Kalmár 2, Vajdová 18, Hollósi 3, Tosics 13, Egri K. 12. Csere: Kundrák (liberó), Bátori, Horváth L. 1, Kovács L. 1, Németh B., Tóth Cs. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
GRC: Kovács E. 6, Kardos 10, Nagy V. 4, Boros 5, Halla P. 10, Borsos L. 4. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Máthé-Barabássy 1, Bútor, Sorompó. Vezetőedző: Szalay Attila.
Edzői értékelés
Németh Szabolcs:
– Nagyon nehezen indítottuk magunk számára a mérkőzést, mert ahelyett hogy az elejétől mi diktáltuk volna a tempót azt éreztem hogy csak az utazó sebesség van meg és nincs tűz a csapatban. Voltak és lesznek is mindig olyan egyéni teljesítmények a mérkőzéseken amik átlendítenek minket a holtponton de erre nem szabad alapozni, a mérkőzés elejétől főleg ha lehetőségünk van rá nekünk kell a saját játékunkat ráerőltetni az ellenfélre! Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez!
Szalay Attila:
– Gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez! Az első két játékrészben a végjátékokig szépen tartottuk magunkat. Még esélyünk is volt a meglepetésre, de rendre megtorpantunk és hibáztunk. Két ilyen szett után több játékos is elveszítette a motivációját és ezt nem bírta el a csapat!

Békéscsabai RSE – DSZC-Eötvös DSE 3:1 (10, 13, –22, 13)
Békéscsabai Városi Sportcsarnok, 64 néző. V: Barabás, Sík.
BRSE: Gellén 12, Korcsok 5, Szatmári 4, Sinka 22, Mikus 8, Tuska 9. Csere: Kucsera, Erdei (liberók), Lázár 6, Feld, Szécsi 1. Vezetőedző: Nagy Attila.
EÖTVÖS: Tóth K. 3, Muldrow 6, Pálfi 1, Fehérvári 11, Berza 7, Juhász F. 7. Csere: Végh (liberó), Kovács A., Kozma, Kunkli. Vezetőedző: Szombathy András.
Edzői értékelés
Nagy Attila: – A mérkőzés nagy részében osztálykülönbség volt a két csapat között, de a harmadikban ez eltűnt, lelkesen játszó ellenfelünk megérdemelten nyerte meg azt. Ettől függetlenül örülök a győzelemnek, mert sok apróbb tényező miatt nem volt könnyű hete a csapatomnak.