Férfi Extraliga: tovább menetel a Pénzügyőr

Két mérkőzést játszottak le szombaton a férfi Extraligában. A címvédő Pénzügyőr három játszmában győzte le hazai pályán a forduló előtt harmadik Kecskemétet, s így továbbra is vezeti a tabellát, míg a DEAC ugyan megnyerte az első szettet Székesfehérváron, de aztán az újonc csapat fordított és végül négy szettben győzött.

 

Férfi Extraliga:
MÁV Előre-Foxconn – DEAC 3:1 (–22, 19, 21, 17)
Székesfehérvár, VOK-csarnok, 82 néző. V: Mezőffy, Sík.
MÁV: Kholman 7, Szabó V. 2, Koci 15, Ambrus 5, Boa 18, Doda 21. Csere: Takács M. (liberó), Deliu 1. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
DEAC: Moret 5, Tóth A. 1, Willian 15, Kiss I. 5, Almora 22, Bán 8. Csere: Bagics (liberó), Imre, Remete. Vezetőedző: Fodor Antal.
Edzői értékelés
Dávid Zoltán:
– A DEAC ellen mindig nagyon veszélyes játszani. Az első szettet követően, miután sikerült a taktikai utasításokat végrehajtani, hibára tudtuk késztetni a Debrecent. Ennek köszönhető a mai győzelem. Lehet hogy kívülről nem látszott, de nagyon nehéz mérkőzés volt.
Fodor Antal: – A kevesebbet hibázó, jó csapatmunkát mutató hazai csapat megérdemelten nyert. A kritikus helyzeteket higgadtabban kellett volna kezeljük.

Pénzügyőr – Kecskemét 3:0 (18, 18, 20)
Kőér utca, 252 néző. V: Szabó P., Tillmann.
PÉNZÜGYŐR: Nascimento 3, Magyar 5, Kiss D. 9, Rása 10, Kovács Z. 12, Tordai 9. Csere: Feliciano (liberó), Tomanóczy. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
KECSKEMÉT: Baserio 5, Keen, Fundora 9, Boldizsár 5, Argilagos 13, Farkas P. 7. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Török S., Bogdán, Varga P. Vezetőedző: Nagy József.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán: – Örülök, hogy végig koncentráltan, jól játszottunk. A meccs folyamán volt, amikor kicsit meginogtunk, de végülis a csapat és Ábel hozta azt is. A blokkjaink és a támadásaink vezettek végül a sikerhez.
Nagy József: – Nagyon sok hibával és pontatlanul játszottunk, amit nem engedhet meg magának senki egy mérkőzésen, főleg nem a Pénzügyőr otthonában.

 

Férfi NB I:
Szolnoki RK – TFSE 3:0 (26, 14, 18)
Budapest, Győri út, 50 néző. V: Csizmarik, Villás.
SZOLNOK: Bíró 10, Guzmics 3, Fenyvesi 15, Acsai 4, Csók 4, Reiner 10. Csere: Földes, Dalkó (liberók), Csombor, Timár 3, Oláh R. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
TFSE: Füzék 6, Tóth M., Szappanos 1, Tanai 6, Czita 4, Merkler 6. Csere: Nagy T. (liberó), Fenyő 4, Gyenes 1, Arató 1. Vezetőedző: Lónárt Péter.
Edzői értékelés
Gulyás Ferenc:
– Tetszett a csapat hozzáállása, úgy gondolom ez volt a legfontosabb, és hozta magával a stabil játékot. Úgy gondolom mindenki hozzátette, amit tud. Viszont az első szett végén volt egy kis hiányérzetem, de megmutatta fiatal csapatunk az erősségét, annak külön örülök, hogy úgy állt hozzá a kezdő csapatom, hogy minden csere meg tudta mutatni ezen a mérkőzésen, hogy miért dolgozunk nap mint nap az edzésen.

 

A VASÁRNAPI PROGRAM:
15:00 Gamma Party.CO – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
17:00 GreenPlan-VRCK – MAFC-BME (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:30 Dunaújvárosi KSE – Dág KSE (férfi NB I); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – Fino Kaposvár (férfi Extraliga)
18:30 Békéscsabai RSE – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)