0:2-ről és meccslabdáról fordított a Szent Benedek

Egy pont híján bombameglepetéssel kezdődött a női Extraliga alapszakaszának 5. fordulója, miután az újonc MÁV Előre-ST. Solar már 2:0-ra és 24:23-ra vezetett a bajnoki bronzérmes és kupadöntős Szent Benedek Röplabda Akadémia otthonában. A fürediek azonban végül innen fordítottak, de a vendégcsapat így is minden dicséretet megérdemel a pontszerzésért.

 

Női Extraliga:
Szent Benedek RA – MÁV Előre-ST. Solar 3:2 (–19, –16, 24, 23, 9)
Balatonfüred, 120 néző. V: Tillmann, Soltész.
SZBRA: Grbac, Koleva 19, Nacsa-Pekárik 15, Sztijepics 22, Jankovics 12, Vacsi 5. Csere: Balogh E., Fáth (liberók), Herbin-Baker 3, Bosnyakova 6, Szerényi, Lekics 1. Vezetőedző: Dejan Desnica.
MÁV: Gilfillan 13, Dolotova 5, Karnyickaja 15, Szabó L. 8, Tóth J. 12, Vajda 27. Csere: Kovács E., Borostyán (liberók). Vezetőedző: Nagy Fanni.
Edzői értékelés
Dejan Desnica:
– A győzelemhez gratulálok a lányoknak, sokkal nehezebb volt a meccs, mint azt vártuk. A fehérváriaknak gratulálok a játékukhoz, közel álltak a bravúrhoz. Sokan talán lebecsülik a MÁV Előrét, de ma is megmutatták, hogy nagy erő van bennük. Meg kellett harcolnunk minden egyes pontért, de a szívünk a helyén volt. Ez a meccs most megmutatta, hogy miben kell javulnunk ahhoz, hogy elérjük céljainkat.
Nagy Fanni: – Egész héten keményen készültünk erre a mérkőzésre. Ez úgy gondolom, látszott is a játékunkon. Nagyon közel volt a még nagyobb bravúr, de nem lehetünk türelmetlenek magunkkal szemben. Még tanulnunk kell ezeket a szituációkat, de így is örülünk ennek az egy pontnak.

 

Álmoskásan kezdtek a hazaiak, vagy ha megfordítjuk a dolgot, akkor a fehérváriak lepték meg a füredieket, mert villámgyorsan megléptek 4:1-re, majd a szett közepén már 9 ponttal is vezettek remek nyitásainak és pontos támadásaiknak köszönhetően. Ugyan ezt követően valamelyest feljebb tudtak zárkózni a házigazdák, így is hét szettlabdája volt az Előrének, amelyből azonban csak a negyediket tudták értékesíteni (19:25).

A második játszma elején folytatódott a fehérváriak menetelése, a hazaiak csak a hatodik labdamenetben szerezték meg első pontjukat, majd megint sikerült 9 ponttal is meglépniük a vendégeknek. Ezúttal sem volt innen visszaút, ezúttal nyolc szettlabdából már a másodikat ki tudták használni Karnyickaja támadása révén (16:25), ezzel pedig egy pontot már biztosan szereztek az esélyesebb ellenfél otthonában.

Bár a harmadik felvonás első két pontját is a vendégek szerezték, ezúttal tartani tudták a lépést velük a fürediek és 7:6-nál a meccs folyamán először a vezetést is megszerezték. Sokáig ugyan nem ürülhettek, mert az Előre azonnal visszavette a vezetést, de a szett közepén mégis sikerült három pontos vezetésre szert tenniük. 20:20-nál azonban megint egyenlő volt az állás, s kezdődhetett minden elölről, 23:23 után pedig Gilfillan ászával a vendégek jutottak meccslabdához. Dejan Desnica azonban jó ütemben kért időt és azonnal fordítottak a hazaiak, majd Jankovics pontjával a szettet is lezárták (26:24).

A kiegyensúlyozott küzdelem a negyedik játszmában is folytatódott, felváltva vezettek a csapatok és két pontosnál nagyobb különbség először csak 17:20-nál alakult ki, de 22:21-re már a hazaiak vezettek, akik 24:22-nél az egyenlítésért nyithattak, s egy rossz nyitásnak köszönhetően a második szettlabdát értékesítették is (25:23).

A döntő játszma elején még úgy tűnt, hogy lehet keresnivalójuk a vendégeknek, akik többször is vezettek, de a térfélcserét követően elfáradtak és a házigazdák sorozatban hat pontot szereztek, a végén pedig Sztijepics két pontjával meg is nyerték a mérkőzést (15:9).

 

HETI PROGRAM:
November 19., szombat
14:30 UTE U21 – Vasas SC (női NB I)
15:00 MTK Budapest – Kaposvári NRC (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
16:00 VEHIR-VESC – Szent Benedek RA (női NB I)
17:00 Jászberény VT – TFSE (női NB I)
18:30 Swietelsky-Békéscsaba – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: M4 Sport+
18:30 MÁV Előre-Foxconn – DEAC (férfi Extraliga)
19.00 Pénzügyőr – Kecskemét (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 UTE – Vasas Óbuda (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Budaörsi DSE-Emericus – BVSC-Zugló (női NB I)
19:00 Diósgyőri VTK – Gödöllői RC (női NB I)

November 20., vasárnap
15:00 Gamma Party.CO – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
17:00 GreenPlan-VRCK – MAFC-BME (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:30 Dunaújvárosi KSE – Dág KSE (férfi NB I); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – Fino Kaposvár (férfi Extraliga)
18:30 Békéscsabai RSE – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)