A Vegyész is búcsúzott a nemzetközi porondtól

A GreenPlan-VRCK másodszor is kikapott az izraeli Maccabi Tel-Aviv csapatától a férfi röplabda Challenge Kupa első fordulójában, így kiesett.

 

Férfi Challenge Kupa, 1. forduló, visszavágó:
Maccabi Yeadim (izraeli) – GreenPlan-VRCK 1:3 (–23, 16, 13, 19)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok, 200 néző. V: Uzatöt (török), Niklova (szlovák).
MACCABI: Foyer 11, Bacskala 11, Szafonov 21, Grasso 8, Szokolov 14, Iglesias Pastrana 1. Csere: Ayzenberg 1 (liberó), Burgi 2. Vezetőedző: Gal Galili.
VRCK: Blázsovics 11, Tarabus 10, Csoma 8, Szabó 17, Moraes 7, Paez. Csere: Kiss M., Balázs (liberók), Warzywoda 1, Péter B. 2, Péter M., Cziczlavicz, Garan. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Edzői értékelés
Toronyai Miklós: – Gratulálok a Maccabinak, mert megérdemelten jutottak tovább. Partiban voltunk velük ismét, de aztán fél szemmel már figyelnem kellett a vasárnapi mérkőzésre is, remélem, nincs komolyabb baja egyik játékosomnak sem. Az akarással, a küzdéssel, ezúttal sem volt baj, ebből kell építkeznünk.
Gal Galili: – Ugyanúgy kezdtünk, mint tegnap, de szerencsére hasonló volt a forgatókönyv is. Nem akartuk félvállról venni a meccset, élesnek kellett maradnunk. Ez nem az a Kazincbarcika, mint amit a videókon láttunk, ebben a csapatban rengeteg potenciál van. Mi természetesen örülünk a továbbjutásnak, és tíz nap múlva már vár ránk a következő forduló.
Továbbjutott a Maccabi kettős győzelemmel (6:2-es szettarány).

 

A két klub megállapodása értelmében a szerdai első mérkőzés után a visszavágót is Kazincbarcikán rendezték. A borsodiak egy nappal korábban 3-1-es vereséget szenvedtek, így csak aranyjátszmával kerülhettek a nyolcaddöntőbe.

Az ezúttal hivatalosan vendégként játszó Toronyai-csapat az előző összecsapáshoz hasonlóan remekül kezdett és az első szettben végig tartotta a lépést riválisával. A hajrá előtt a válogatott Blázsovics Péter vezérletével aztán le is dolgozta néhány pontos hátrányát, majd 22:23 után sorozatban három pontot szerezve annak ellenére megnyerte a felvonást, hogy összességében a hazai gárda rontott többet.

A második játszmában csak 13:11-ig tudott tapadni izraeli ellenfelére a Vegyész: a Makkabi ezt követően szinte nem hibázott és Genadi Sokolov vezérletével könnyedén egyenlített. A harmadik etapra még inkább elfáradt a Kazincbarcika, amelyben hiába játszott ponterősen a rutinos átló Szabó Dávid, a túloldalon az ebben a játékrészben hozzá hasonlóan hétpontos orosz Alekszandr Szafjonovnak több társa akadt, így a hatékonyabban szerváló és támadó “hazaiak” lezárták a párharcot és eldöntötték a továbbjutást.

Az immáron tét nélküli negyedik szettben Toronyai Miklós több fiatal játékosának is lehetőséget adott a bizonyításra, akik nem vallottak szégyent: még 17:16-nál is csak egypontos hátrányban voltak, és bár végül elvesztették a játékrészt, tisztességgel helyt álltak a légiósokkal teletűzdelt izraeli bajnokkal szemben.

Ezzel minden magyar férfiegyüttes búcsúzott a nemzetközi szerepléstől: szerdán a Kaposvár a CEV Kupából esett ki a svájci Schönenwerddel szemben, ugyancsak kettős vereséggel.

 

HETI PROGRAM:
November 18., péntek
18:00 Szent Benedek RA – MÁV Előre-ST. Solar (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
20:00 Szolnoki RK – TFSE (férfi NB I); Győri út

November 19., szombat
14:30 UTE U21 – Vasas SC (női NB I)
15:00 MTK Budapest – Kaposvári NRC (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
16:00 VEHIR-VESC – Szent Benedek RA (női NB I)
17:00 Jászberény VT – TFSE (női NB I)
18:30 Swietelsky-Békéscsaba – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: M4 Sport+
18:30 MÁV Előre-Foxconn – DEAC (férfi Extraliga)
19.00 Pénzügyőr – Kecskemét (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 UTE – Vasas Óbuda (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Budaörsi DSE-Emericus – BVSC-Zugló (női NB I)
19:00 Diósgyőri VTK – Gödöllői RC (női NB I)

November 20., vasárnap
15:00 Gamma Party.CO – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
17:00 GreenPlan-VRCK – MAFC-BME (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:30 Dunaújvárosi KSE – Dág KSE (férfi NB I); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – Fino Kaposvár (férfi Extraliga)
18:30 Békéscsabai RSE – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)