Női Extraliga: simán győztek az éllovasok

Három mérkőzést játszottak le szombaton a női Extraligában. A tabella első helyén álló Swietelsky-Békéscsaba magabiztosan, három játszmában győzött a sereghajtó MTK ellen, míg a címvédő Vasas Óbuda ugyancsak sima három játszmában szerezte meg a három pontot Nyíregyházán, így mindkét gárda továbbra is százszázalékos teljesítménnyel áll. Az újonc MÁV Előre-ST. Solar ugyan jól kezdett Újpesten, de aztán a lilák fordítottak és végül 3:1-re győztek.

 

Női Extraliga:
Swietelsky-Békéscsaba – MTK Budapest 3:0 (7, 17, 18)
Békéscsabai Városi Sportcsarnok, 850 néző. V: Halász T., Bátkai-Katona.
BRSE: Glemboczki 12, Bodnár 7, Drpa 12, Vaszileva 11, Pintér 9, Bagyinka 2. Csere: Kertész (liberó), Sullivan 2, Olijnyik 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MTK: Szabó L. 4, Briga 1, Aszonja 12, Tatár 4, Costa 7, Berkó 2. Csere: Weidemann, Divényi (liberók), Kiss K., Tarr, Varga B., Endrődi, Kollar. Vezetőedző: Leiszt Máté.
Edzői értékelés
Tóth Gábor:
– A legfontosabb az volt, hogy a 3 pontot minél gyorsabban megszerezzük. A jövő héten sokkal nagyobb erőbedobásra lesz szükség, így mostantól kezdve a Nyíregyháza elleni összecsapásra fókuszálunk.
Leiszt Máté: – A Békéscsaba nagyon agresszívan kezdte a mérkőzést ellenünk, sok zavart okozott ezzel, főként a nyitások fogadásában. Minden szett elején elléptek pár ponttal, ami viszont pozitívum részünkről, hogy a jó megoldások választásával vissza tudtunk mindig jönni a szettbe. Kemény héten vagyunk túl, készülünk a következő mérkőzésünkre.

Fatum-Nyíregyháza – Vasas Óbuda 0:3 (–16, –17, –14)
Continental Aréna, 400 néző. V: Horváth M., Jámbor.
FATUM: Cicic 4, Leban 10, Lászlop 2, Karaoglu 11, Belova 3, Cepni 3. Csere: Tóth F. (liberó), Jurdza, Kovács-Francesco, Török P. Vezetőedző: Leonidasz Gaitanakisz.
VASAS: Török K., Papp, Bannister, Bojko, Abdulazimova, Szkripak. Csere: Juhár, Szalai (liberók). Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
Edzői értékelés
Leonidasz Gaitanakisz:
– Elsősorban gratulálok a Vasas csapatának a mai győzelmükhöz. Ahhoz, hogy meccsben legyünk velük a hibáinkat minimalizálni kell, fontos a nyitás taktikánk betartása. Sajnos ezt ma nem sikerült elérni, nem tudtuk kontrollálni a mérkőzést. Legközelebbi mérkőzésen jobban kell uralni a játékot, emellett koncentráltabban játszani.
Jannisz Atanaszopulosz: – Az öltözőben azt kértem a lányoktól, hogy az első labdamenettől kezdve agresszívak legyenek, és tartsák be, amit megbeszéltük. Mindkettőt tökéletesen megtették, épp ezért mi voltunk a jobb csapat a pályán és megérdemelten vittük haza a három pontot.

UTE – MÁV Előre-ST. Solar 3:1 (–19, 23, 19, 19)
Szilágyi utca, 120 néző. V: Szabó Zs., Kiss Z.
UTE: Hiruela 20, Ambrosio 12, Manninger 14, Tarin 16, Kilyénfalvi 9, Boskó 1. Csere: Baksa (liberó), Sziládi, Goodwin 1, Németh H. Vezetőedző: Horváth András.
MÁV: Dolotova 1, Vajda 18, Csabai 1, Tóth J. 9, Karnyickaja 13, Gilfillan 13. Csere: Kovács E., Borostyán (liberók), Kiss L., Alisanova 1, Szabó L. 5. Vezetőedző: Nagy Fanni.
Edzői értékelés
Horváth András:
– Hullámzóan játszottunk ezen a mérkőzésen. Sok ki nem kényszerített hibánk volt, ami valahol a fáradtságnak tudható be. Ettől függetlenül a legfontosabb számunkra az, hogy itthon tartottuk a három pontot, és az, hogy nem túl jól játszva is tudtunk nyerni. Azt gondolom, hogy ez egy nagy erőt adhat a továbbiakban mindenkinek. Voltak játékosok, akik az összecsapás folyamán kicsit lejjebb húzták magukat mentálisan, de szerettük volna, ha ebből a röplabdázók saját maguk ki tudnak jönni. Ez helyenként sikerült is. Gratulálok minden játékosnak a győzelemhez! Továbbá kiemelném azt is, hogy a cseresarokból érkező buzdítás ma este is is nagyon sokat segített a csapatnak. Valamint köszönjük szimpatizánsainknak, hogy ezen a meccsen is kiváló hangulatot teremtve biztatták lányainkat!
Nagy Fanni: – Sajnálom, hogy nem sikerült legalább még egy szettet nyernünk, mert úgy érzem, ebben a meccsben több lehetett volna.

VASÁRNAPI PROGRAM:
9:00  MEAFC-Miskolc – Gamma Party.CO (férfi NB I); zárt kapuk mögött
16:00 Dág KSE – Szolnoki RK (férfi NB I)
17:00 Fino Kaposvár – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Kecskeméti RC – MAFC-BME (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – Debreceni EAC (férfi Extraliga)