Jótékonysági kupameccset és árverést szervez a Vasas és a TRSE

A női Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Tatabányai RSE és a címvédő Vasas Óbuda találkozik majd egymással november 29-én. Az NB II-es klub jótékonysági akcióra használja fel a találkozót, amelyhez a Bajnokok Ligája főtáblán való részvételt szerdán kiharcoló fővárosi csapat is teljes mellszélességgel csatlakozott.

 

A Magyar Kupa negyeddöntőjének mezőnyében már csak egy csapat neve nem ismert, s ez november 29-én a Tatabányai RSE és a Vasas Óbuda mérkőzésén dől majd el. A párharc azért húzódott el ennyire, mert a piros-kékek az elmúlt hetekben a Bajnokok Ligája selejtezőjére koncentráltak.

Közben a tatabányai klub vezetése úgy határozott – amihez a piros-kékek is csatlakoztak –, hogy egy jótékonysági akcióval köti össze a számukra nem mindennapi mérkőzést, mégpedig egy ötéves, koraszülött, spasticus agyi bénulásban szenvedő kisfiú, Zolika javára. A gyermeken december 20-án Spanyolországban a nemzetközi hírű Nazarov doktor egy speciális műtétet hajt végre. A műtét, az utazás, a tolmács, az anyuka szállása és az utána következő több hetes intenzív terápia több millió forintba kerül, s ennek támogatására fogott össze a két klub.

A november 29-én, kedden 19 órakor kezdődő Magyar Kupa mérkőzésre a tatabányai Árpád Gimnázium Tornacsarnokában 500 forintos, jelképes belépőjegyet szednek, de a támogatásnak nincs felső határa és a találkozó jegybevételének teljes összegét Zolika segítésére fordítják. A tervek szerint a kisfiú és anyukája is kilátogatnak a mérkőzésre.

Emellett egy, a bajnoki címvédő, Magyar Kupa-győztes és immár Bajnokok Ligája-résztvevő Vasas Óbuda csapata által dedikált labdát is árverésre bocsátanak, amelynek kikiáltási ára: 20.000 Ft volt. A licitlépcső: 1000 Ft, licitálni pedig november 27-én, délig lehet, a TRSE facebook-oldalán, az alábbi linken, a rögzített, eredeti poszt alatt!
https://www.facebook.com/photo?fbid=577455430848503&set=a.530881308839249
A licit cikkünk megjelenésének pillanatában 80 ezer forintnál tart.

Aki nem tud részt venni a Magyar Kupa mérkőzésen, de segíteni szeretne Zolikának, utalhat is a 18203167-06021868-40010060-as bankszámlaszámra november 29-én, kedden, délig. A kedvezményezett (a számla tulajdonosa) a TRSE, a közlemény rovatba azt kell beírni, hogy: ZOLIKA!

Az akcióról és a kisfiúról az alábbi linkre kattintva még részletesebben olvashatnak:
https://trse.eu/hirek/segitsunk-egyutt-zolikanak/?fbclid=IwAR0i_zCDwTEzXOxwIfJmadUsxGp3h7nGZ0MKd7zCL6XClYPp8oogsX7OnZc