Másodszor is legyőzte női ülőröplabda-válogatottunk a házigazdákat a vb-n

Folytatódtak a küzdelmek Szarajevóban az ülőröplabda-világbajnokságon. Női válogatottunk második mérkőzését vívta az alsóházban, s Raska Gyula csapatának a csoportkör után megint sikerült legyőzniük a házigazda bosnyákokat.

 

Az első találkozón két sima játszma után a harmadik már szoros volt, hiszen a bosnyákok 20 pontig jutottak. Ezúttal nem volt izgalom, mert az első játszma volt a legszorosabb, s ebben is csak 13 pontot szereztek a házigazdák, aztán pedig 11, majd végül 10 ponttal kellett megelégedniük.

A mieink következő mérkőzése csütörtök este 19 órától a finneket legyőző Irán ellen lesz, majd péntek délelőtt Lengyelország ellen zárjuk a világbajnokságot.

Közben már kialakult az elődöntők párosítása is a vb-n: a nőknél egyetlen európai csapatként Szlovénia képviselteti magát, amely a mieinket a nyolcaddöntőben búcsúztató Kanadával méri össze az erejét délután a fináléba kerülésért, míg a másik ágon az előző három világbajnokságon ezüstérmes amerikaiak a brazilokkal csapnak majd össze. Az már a vb előtt biztos volt, hogy új világbajnok lesz ebben a nemben, hiszen sem az első négy világbajnoki címet megnyerő hollandok, sem az utánuk duplázó kínaiak nem neveztek, míg a címvédő oroszok nem indulhattak a tornán. A négy közé jutó csapatok közül viszont a már említett amerikaiakon kívül csak a szlovénok állhattak már vb-dobogón, azaz a brazil és a kanadai válogatott közül az egyik, vagy akár mindkettő első érmét szerzi majd.

A férfiaknál már kialakult a döntő párosítása is, ott biztosan nem lesz új világbajnok, hiszen a címvédő és korábbi hétszeres vb-első Irán, illetve a házigazda, háromszoros aranyérmes, és a legutóbbi öt vb-n egyaránt döntőbe jutó Bosznia-Hercegovina találkozik majd egymással (rajtuk kívül csak a hollandok szereztek aranyérmet még a ’80-as években kétszer is). Itt a bronzéremért Brazília és Egyiptom csap össze a pénteki helyosztókon.

 

Ülőröplabda-világbajnokság (Szarajevó)
A 9-13. helyért:
Magyarország–Bosznia-Hercegovina 3:0 (13, 11, 10)
A mieink további programja:
11.10 19:00 Magyarország–Irán
11.11 09:00 Magyarország–Lengyelország

A magyar válogatott kerete: Bara Eszter, Kovács Adrienn, Nebehaj Barbara, Molnár Nikoletta, Szabóné Sipos Éva, Sztankó Éva, Szalainé Dömök Anna Mária, Weninger Anita.
A stáb: Raska Gyula szövetségi kapitány, Werkmann Viktória szövetségi edző, Rápászki Mariann erőnléti edző, Nagy Ákos gyógytornász