Egyre jobb formába lendül új csapatában Nacsa-Pekárik Eszter

Betegség miatt csak később tudott bekapcsolódni új csapata felkészülésébe Nacsa-Pekárik Eszter, ám lassan visszanyeri jó formáját és erőnlétét, amit az MTK elleni 10 pontja is bizonyít. Honlapunknak mesélt a klubváltásáról és értékelte a Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia szezonrajtját is.

Klubot váltottál a nyáron és Békéscsabáról Balatonfüredre igazoltál. Sikerült beilleszkedni? 
Már a tavalyi szezon végén megfogalmazódott bennem a klubváltás gondolata. Szép éveket töltöttem el Békéscsabán, de 5 év után már szükségesnek éreztem a környezetváltozást. A felkészülés első hetében egy sajnálatos vakbélgyulladás következtében, sürgősen műtétre volt szükség, így hetekre kiestem a munkából. A kényszerpihenő miatt az új csapatba való beilleszkedés is nehezebben indult, de szerencsére az elmúlt hetekben már aktívan részt tudtam venni az edzéseken, a csapat gyógytornásza Papp Zsófia segítségével jó úton járok, hogy visszanyerjem az erőnlétemet és bízom benne, hogy rövidesen újra a régi formámban játszhatok.

Az előző sikeres szezon után jelentősen átalakult az SZBRA játékoskerete. Hogy látod, a jelenlegi játékoskeret meg tudja ismételni a korábbi sikereket, vagy akár komolyabb célokért is küzdhet a csapat?
Az új szezon kezdetén sok új játékos érkezett a balatonfüredi együtteshez, a csapat gerince rutinos sok nagy csatát megélt játékosokból áll , akik már több klubban  is bizonyítottak, így reményeim szerint nem fog gondot okozni, hogy minél előbb összeszokjunk és a tudásunknak megfelelő teljesítményt nyújtsuk hétről- hétre. Az első három forduló tapasztalatai alapján kijelenthetjük, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan kiélezett bajnokság elé nézünk, ahol minden megszerzett pontnak súlya van. A tavalyi szezonhoz hasonlóan céljaink idén sem változtak, mind a kupában mind a bajnokságban szeretnénk minél jobb helyezést elérni, ezért dolgozunk a mindennapokban.

A második fordulóban Békéscsabán játszott az SZBRA. Milyen volt visszatérni Békéscsabára?
Különleges érzés volt ellenfélként belépni a békéscsabai csarnokba, ahol sok ismerős arccal találkozhattam mind a pályán mind a pályán kívül is. A végeredmény sajnos számunkra nem alakult kedvezően, jelenleg a csabaiak előrébb járnak a csapatépítésben, de reményeim szerint a bajnokság későbbi szakaszában fel tudjuk velük venni a versenyt.

Az MTK ellen játszott először hazai pályán a csapat, és győzött is. Hogy élted meg a bemutatkozást hazai pályán?
Vártuk már, hogy hazai pályán is bemutatkozhasson az új csapatunk. Külön öröm, hogy mindezt egy 3:0 s győzelemmel sikerült megtennünk. Köszönjük a szurkolóink támogatását, reméljük a szezon során sikerül a füredi lakosok körében egyre népszerűbbé tenni a röplabdát, és növelni a szurkolótáborunk számát.

Mire számítasz a következő, KNRC elleni mérkőzésen?
A Kaposvár csapatával a felkészülési időszakban már találkoztunk, de mint tudjuk egy barátságos mérkőzésből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. A két csapat játékerejét ismerve egy izgalmakkal teli szoros mérkőzésre számítok ahol természetesen hazai pályán nem is lehet más célunk, minthogy itthon tartsuk a győzelemért járó pontokat.

Mekkora támasz az életben és a pályán az, hogy a férjed egy korábbi élvonalbeli játékos, Nacsa Gábor?
A röplabda az életünk és a szenvedélyünk, ez is összeköt bennünket. Hatalmas előny az, hogy mindketten a sport világában élünk, könnyebben megértjük egymást, ami sokszor segít átlendülni  a sportolói élet mindennapi nehézségein. A röplabda mindennapi téma nálunk, de az évek alatt megtaláltuk az egyensúlyt, és már könnyen tudunk váltani a szakmai és a magánéleti kapcsolatunk között. Egymást támogatva, együtt küzdünk a céljainkért.

Fotó: SZBRA/Facebook