Vereséggel kezdett a Fino a CEV Kupában

A Fino Kaposvár háromszettes vereséget szenvedett a svájci Schönenwerd otthonában a férfi röplabda CEV Kupa első fordulójában, a párharc első mérkőzésén.

 

Férfi CEV-kupa, 1. forduló, 1. mérkőzés:
Volley Schönenwerd (svájci) – Fino Kaposvár 3:0 (17, 20, 21)
Schönenwerd, 400 néző. V: Cevik (török), Vestbo (norvég).
SCHÖNENWERD: Kolb 5, Rodríguez López 5, Giger 2, Ulrich 18, Taylor-Parks 4, Jayalath Arachchige 17. Csere: Hasler (liberó), Schmid. Vezetőedző: Johan Verstappen.
FINO: Iván B., Hernandez 16, Bögöly 10, Lescay 6, Mancsev, Hubicska. Csere: Bozóki 1 (liberó), Tóth G. 5, Donisthorpe. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.
Edzői értékelés
Szlobodan Prakljacsics: –
Ahogy a találkozót megelőzően is mondtam, jobban kellett volna elvégezni a nyitásokat. Időnként kiválóan játszottunk, de nem sikerült csökkentenünk a hibákat olyan pillanatokban, amikor egyenrangú ellenfelei voltunk a svájciaknak. Küzdöttünk, megvolt bennünk az akarat, de ennyi hiba nem fér bele nemzetközi szinten. A visszavágón csökkentenünk kell a hibákat, és a legjobbat nyújtani, ha pozitív eredményt akarunk elérni.

 

Megilletődötten kezdte a mérkőzést Svájcban a szerb Szlobodan Prakljacsics és Demeter András György edződuó vezényelte Fino Kaposvár együttese. A nyitó játszma elején még együtt volt a két csapat, majd egyre inkább ellépett ellenfelétől a Volley Schönenwerd – közben (újra) megsérült Hubicska Patrik, akit Tóth Gábor váltott fel –, így az első felvonást magabiztosan, nyolc pontnyi különbséggel nyerték a hazaiak (25:17).

A második játszmában a Fino gyűjtötte be az első pontot, ám utána már végig a hazaiak diktálták a tempót, a svájciak akarata érvényesült a pályán. A játékrész közepén már hét pont volt a különbség a két küzdő fél között, de sikerült egyetlen pontnyira felzárkózni. Ez viszont a jelek szerint felőrölte a Fino Kaposvár csapatának az erejét (25:20).

A harmadik, utolsó felvonás hozta a legkiegyensúlyozottabb – és leghosszabb ideig tartó – küzdelmet. Megint a házigazdák kezdtek jobban, de a kaposváriak ledolgozták négy pontos hátrányukat, s egyenlítettek. Az előny rendre a hazaiaknál volt, de többször is sikerült utolérni őket. Utoljára 17:17-nél volt egyenlő az állás, majd játékrész hajrájában még felzárkóztak két pontra, ám a 73 percig találkozó végjátékában a svájciak koncentráltak jobban (25:21).

A 16 közé jutásért zajló párharc visszavágóját egy hét múlva rendezik, a magyar csapatnak 3:0-ra vagy 3:1-re kell nyernie az aranyszett kiharcolásához, minden más esetben a Schönenwerd jut tovább.

A nemzetközi porondon még egy férficsapat érdekelt: a Kazincbarcika jövő héten mutatkozik be a harmadik számú sorozatban, a Challenge Kupában az izraeli Makkabi Jeadim Tel-Aviv ellen úgy, hogy a párharc mindkét mérkőzését Magyarországon játssza.

 

HETI PROGRAM:
November 11., péntek
18:00 Szent Benedek RA – Kaposvári NRC (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv

November 12., szombat
18:00 Swietelsky-Békéscsaba – MTK Budapest (női Extraliga)
18:00 Fatum-Nyíregyháza – Vasas Óbuda (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:30 MÁV Előre-Foxconn – Pénzügyőr (férfi Extraliga)
19:00 UTE – MÁV Előre-ST.Solar (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv

November 13., vasárnap
15:00 Gamma Party.CO – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
16:00 Dág KSE – Szolnoki RK (férfi NB I)
17:00 Fino Kaposvár – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Kecskeméti RC – MAFC-BME (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – Debreceni EAC (férfi Extraliga)