Makulátlan mérleggel lett újra főtáblás a Vasas a Bajnokok Ligájában!

Bár az első játszmában kicsit nehezen indult be a gépezet, de végül ismét háromjátszmás győzelmet aratott a Vasas Óbuda a spanyol Tenerife La Laguna felett a BL-selejteztő visszavágóján, így kiharcolta a Bajnokok Ligája főtábláján való indulást.

 

Női BL-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Vasas Óbuda – Tenerife La Laguna (spanyol) 3:0 (23, 19, 21)
Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 500 néző. V: Ivanov (bolgár), Lopes Pinto (portugál).
VASAS: Török 8, Papp 3, Bannister 12, Bojko 5, Abdulazimova 14, Szkripak 2. Csere: Juhár (liberó), Fricová 7, Kump 5, Vezsenyi 3, Fábián. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
LA LAGUNA: Nsungimina 4, Wolowicz 6, Aranda Munoz 5, Arredondo 10, Niece 8, Lengweiler 10. Csere: Llabrés (liberó), Arán Clavería, Delgado Van Dongen 2. Vezetőedző: Juan Diego Garcia Diaz.
Edzői értékelés
Jannisz Atanaszopulosz:
– Azt kértem a játékosoktól, hogy úgy kezdjék a találkozót, mintha nulla nulláról indulna a párharc. Bár mentálisan erősek voltunk, nem kezdtük jól a mérkőzést, nagyon idegesen játszottunk, de nagy lélektani előnyt jelentett, hogy megnyertük az első szettet. A folytatásban sem volt baj a mentalitásunkkal, úgyhogy örülök, hogy nyertünk. A főtáblán a legjobbak ellen játszhatunk, úgyhogy mindenkinek nagy élmény lesz majd a csoportkör.
Továbbjutott a Vasas Óbuda kettős győzelemmel (6:0-s szettarány).

Az első meccshez hasonlóan kissé nehézkesen indult a Vasasnak a meccs: ez jelenesetben annyit takart, hogy fej fej mellett haladt a két csapat, hol az egyik, hol a másik vezetett egy ponttal. Ez is alátámasztotta, hogy az idegenbeli 3:0-s siker ellenére hazai pályán sem mehetnek biztosra a piros-kékek és igenis, meg kell küzdeni a továbbjutásért. 17:16-os magyar vezetésnél aztán sorozatban négy pontot szereztek a vendégek – hiába kért időt, majd cserélt Jannisz Atanaszopulosz – és ezzel sikerült meglépniük. Szerencsére nem adták fel a piros-kékek, és visszazárkóztak egyre, majd Szkripak ászával 23:23-nál egyenlíteniük is sikerült, Török Kata ejtése után pedig játszmalabdához jutottak. Egy időkérés után pedig ugyanő tett pontot a szett végére is (25:23).

Egy szett kellett már csak a BL-hez, de ez sem volt egyszerű: 5:3-ról ugyanis 6:10-re ugrottak meg a vendégek. Szerencsére 11:11-nél már újra egyenlő volt az állás, 14:12-nél pedig időt is kértek a spanyolok. Hiába, mert ekkor viszont nagyon elkapta a fonalat a fővárosi csapat, Abdulazimova blokkjával pedig már öttel is vezettek. Papp Orsinak volt egy hetes nyitássorozata és már 20:13-ra is vezettek a piros-kékek. Végül egy rontott nyitással jutott a Vasas hat szett- és BL-labdához és ugyancsak egy rontott nyitással a másodikat sikerült is kihasználni (25:19).

A legfontosabbra tehát megkaptuk a választ, már csak az volt a kérdés, hogy ezúttal is szettvesztés nélkül nyer-e a magyar csapat. Mindenesetre a Vasas mestere megadta a lehetőséget a cseréknek is, akik eleinte éltek is ezzel, mert 5:0-val indult a harmadik felvonás. Tegyük hozzá, a spanyol csapaton ekkor már némileg érződött a motiváció hiánya, de aztán összeszedték magukat és villámgyorsan egyenlítettek, majd 8:8 után a vezetést is átvették. Meglépni azonban ők sem tudtak, sőt, idővel a fővárosiak vissza is vették a vezetést, majd 19:18-nál Fábián hatalmasat mentett a másik térfélre átfutva, s ezt a labdamenetet végül meg is nyerték. Abdulazimova két blokkjával aztán 22:18-ról kezdődött a végjáték, s Bojko pontjával négy meccslabdája is volt a magyar csapatnak, és végül másodikra Vezsenyi tette fel az i-re a pontot (25:21).

Tehát ezúttal is szettvesztés nélkül lett főtáblás a Vasas a BL-ben, ahol majd decembertől az olasz Conegliano, a lengyel Rzeszow és a francia Mulhouse lesz a magyar csapat ellenfele.

 

HETI PROGRAM:
November 11., péntek
18:00 Szent Benedek RA – Kaposvári NRC (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv

November 12., szombat
18:00 Swietelsky-Békéscsaba – MTK Budapest (női Extraliga)
18:00 Fatum-Nyíregyháza – Vasas Óbuda (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:30 MÁV Előre-Foxconn – Pénzügyőr (férfi Extraliga)
19:00 UTE – MÁV Előre-ST.Solar (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv

November 13., vasárnap
15:00 Gamma Party.CO – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
16:00 Dág KSE – Szolnoki RK (férfi NB I)
17:00 Fino Kaposvár – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Kecskeméti RC – MAFC-BME (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – Debreceni EAC (férfi Extraliga)