Háromszettes győzelem Tenerifén – fél lábbal már a BL-ben a Vasas

Kedden este lépett pályára a magyar bajnok Vasas Óbuda csapata Tenerifén, a spanyol La Laguna ellen, a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában. A piros-kékek két sima és egy bravúrosan megfordított játszmával nyertek 3:0-ra és nagy lépést tettek a párharc megnyerése, egyúttal a BL főtáblájára kerüléshez.

 

Női Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:
La Laguna (spanyol) – Vasas Óbuda 0:3 (–19, –13, –24)
Tenerife, 995 néző. V: Kaiser (francia), Szabó-Alexi (román).
LA LAGUNA: Nsungimina 9, Wolowicz 7, Aranda Munoz 1, Arredondo 9, Niece 7, Lengweiler 7. Csere: Llabrés (liberó), Arán Clavería, Gustafsson. Vezetőedző: Juan Diego Garcia Diaz.
VASAS: Török 15, Papp O. 9, Bannister 13, Bojko 10, Abdulazimova 11, Skripak. Csere: Juhár (liberó), Jámbor, Fricová, Vezsenyi. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
Edzői értékelés
Jannisz Atanaszopulosz: – Büszke vagyok a csapatra, mert bár az eredmény újra 3:0 lett, és aki csak ezt látja, azt gondolhatja, könnyű meccs volt, egyáltalán nem volt az. Ne feledjük, a spanyol bajnok volt az ellenfelünk, de a nyitásaink és a blokkvédekezésünk is rendben volt, ez jelentette ma a különbséget. Amikor az ellenfél nyomást helyezett ránk, nálunk is támadt zavar, de túljutottunk rajta és meg tudtuk fordítani a harmadik szettet. Nem felejtjük azonban, hogy még csak az első találkozón vagyunk túl, jövő szerdán vár ránk egy visszavágó.

 

Egyáltalán nem kezdett megilletődötten a magyar csapat a két amerikai, kubai és svájci légiósokkal felálló hazaiak ellen, s 3:1 után 3:6-ra fordítottak. 10:10-nél azonban egyenlő volt az állás, ekkor azonban sebességet váltottak a piros-kékek és egy 7:1-es szériával gyakorlatilag el is döntötték az első játszma sorsát. Ugyan 22:18-as magyar vezetésnél négyre zárkóztak vissza a házigazdák, de egy időkérés után rendezték a sorokat a mieink és ezt követően már csak egy pontot engedélyeztek az ellenfélnek (19:25).

A lendület megmaradt a második játszmában is, hiszen 3:0-val kezdtek a piros-kékek, majd a szett közepén sorozatban hat pontot szereztek és ezzel már tíz lett a két csapat között. Hiába a spanyol időkérés, ezt követően sem változott a játék képe és a magyar csapat ezt a szettet már hatalmas fölénnyel nyerte (13:25).

A harmadik játszmára összekapta magát a vendéglátó, amely 2:4-ről 6:4-re fordított, de 7:7-nél már egyenlő volt az állás. Ezt követően fej fej mellett haladtak a csapatok, de 17:16 után néggyel is sikerült meglépnie a spanyoloknak. Időkérés következett és sikerült is egy pontra visszazárkózni, majd sorozatban két szettlabdát hárítva 24-nél az egyenlítés is összejött. Ezt pedig újabb Vasas-pont követte, így már a magyar csapatnak volt meccslabdája, amelyet sikerült is értékesíteniük (24:26).

A visszavágót jövő héten szerdán, 18 órától játsszák majd le a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban, és a párharc győztese bekerül a Bajnokok Ligája főtáblájára, míg a vesztes a szlovén Calcit Kamnik és a szerb Crvena zvezda párharcának vesztesével játszik a harmadik fordulóban, amelynek győztese ugyancsak főtáblás lesz, míg a vesztes a CEV-kupában folytathatja.

 

HETI PROGRAM:
November 2., szerda
19:00 UTE – MÁV Előre-ST.Solar (női Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó); Tv: Hunvolley Tv

November 3., csütörtök
17:00 Jászberény VT – Szent Benedek RA (női NB I)
19:30 Kecskeméti RC – Szolnoki RK (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés)
20:00 Debreceni EAC – MAFC-BME (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés)
20:00 TFSE – Kistext JP Auto Mercedes (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés)
20:00 Dág KSE – Pénzügyőr (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés); Dorog

November 4., péntek
18:00 Kaposvári NRC – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Szent Benedek RA – MTK Budapest (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:30 MEAFC-Miskolc – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)

November 5., szombat
14:30 UTE U21 – Békéscsabai RSE (női NB I)
16:00 Debreceni EAC – Fino Kaposvár (férfi Extraliga)
16:00 TFSE – Gödöllői RC (női NB I)
18:30 MÁV Előre-ST.Solar – Vasas Óbuda (női Extraliga)
19:00 UTE – Swietelsky-Békéscsaba (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Budaörsi DSE-Emericus – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)
19:00 Diósgyőri VTK – Vasas SC (női NB I); zárt kapuk mögött
19:00 TFSE – Gamma Party.CO (férfi NB I)

November 6., vasárnap
16:00 VEHIR-VESC – BVSC-Zugló (női NB I)
17:30 Dunaújvárosi KSE – Szolnoki RK (férfi NB I); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – Pénzügyőr (férfi Extraliga)
18:30 GreenPlan-VRCK – Kecskeméti RC (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
20:00 MAFC-BME – MÁV Előre-Foxconn (férfi Extraliga)