A BRSE-nek bosnyák, a Vasasnak spanyol ellenfele lesz

A női Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulóját követően eldőlt, hogy melyik csapattal játszik a 2. fordulóban a Vasas Óbuda, illetve a CEV-kupában a Swietelsky-Békéscsaba.

 

Igazából mindkét magyar csapatnak egy párosításra kellett összpontosítania, mert azzal, hogy a fővárosiak kiejtették a belga bajnok Gentet, eldőlt, hogy a spanyol Tenerife La Laguna és a bosnyák Bimal-Jedinstvo Brcko párharc győztesével, azaz a spanyol csapattal meccselnek majd a főtáblára kerülésért, míg a csabaiaknak a CEV-kupa első fordulójában a vesztes bosnyákok lesznek majd az ellenfeleik decemberben.

A BL-selejtező másik ágán a szerb Crvena zvezda simán búcsúztatta a finn Pölkky Kuusamót, a szlovén Calcit Kamnik és a horvát Mladost Zagreb párharcát viszont aranyszett döntötte el előbbiek javára. Ez azért lehet érdekes, mert amennyiben a Vasas nem jut túl a Lagunán, úgy a selejtező harmadik körében a szerb–szlovén párharc vesztesével mérkőzik majd az utolsó főtáblás helyért.

A piros-kékeknek egyébként már hétfőn, november 1-én pályára kell lépniük a spanyol szigeten, míg a visszavágót november 9-én rendezik a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban, egyaránt 18 órától.

Az már korábban eldőlt, hogy a másik két magyar női kupainduló közül a Szent Benedek a horvát Marina Kastelával méri majd össze az erejét a CEV-kupa első fordulójában, a Fatum-Nyíregyháza ellenfele azonban még nem ismert, ők vagy az osztrák Klagenfurttal, vagy a cseh Prostejovval csapnak össze a Challenge Kupában, decemberben.