Női válogatottunk ismét az ülőröplabda világbajnokságon

November 1-jén indul útnak női ülőröplabda-válogatottunk Szarajevóba, ahol egy héten keresztül a világ 13 legjobb női és 16 legjobb férfi csapata méri össze tudását. Már a részvétel is nagy sikernek mondható, hiszen lányaink az előkelő ranglista pontjaik alapján vehetnek részt a világversenyen.

 

Válogatottunk az A-csoportba került, ahol a házigazda Bosznia-Hercegovina mellett Ukrajna, Lengyelország és Ruanda csapataival kell megküzdeniük.

„Úgy gondolom, hogy részt venni egy Világbajnokságon mindig óriási öröm, de egyúttal nagy kihívás is – nyilatkozta honlapunknak Raska Gyula szövetségi kapitány. – Ez a sportág ünnepe, hiszen olyan csapatokkal és sportolókkal találkozhatunk, akik a sportág elitjéhez tartoznak. A csapat felkészülése nem volt zökkenőmentes, sérülés és betegség is hátráltatta a munkát. Pozitívumként viszont azt mindenképp megemlíteném, hogy soha nem tapasztalt egység van a lányok között, ami nagyon fontos egy csapatsportban. A csoportellenfeleink közül csak a lengyel válogatottat ismerjük, a többi csapat játékereje, összetétele általában az első forduló után derül ki. Az egész stáb nagyon motivált, mindent megteszünk a jó szereplés érdekében. Nagyon bízunk benne, hogy győztes meccsel, vagy meccsekkel térünk haza november 12-én.”

A magyar válogatott kerete: Bara Eszter, Kovács Adrienn, Nebehaj Barbara, Molnár Nikoletta, Szabóné Sipos Éva, Sztankó Éva, Szalainé Dömök Anna Mária, Weninger Anita.
A stáb: Raska Gyula szövetségi kapitány, Werkmann Viktória szövetségi edző, Rápászki Mariann erőnléti edző, Nagy Ákos gyógytornász