A világbajnoknak és az olimpiai aranyérmesnek is vezetett meccset a magyar bíró!

Összesen hat mérkőzésen fújta a sípot a holland-lengyel közös rendezésű női röplabda-világbajnokságon Mezőffy Zsolt, aki a címüket megvédő szerbeknek, az ugyancsak döntős braziloknak és a tavaly olimpiát nyert amerikai válogatottnak is vezetett meccset a torna során. A magyar röplabdabíró nagyon jó visszajelzéseket kapott az ellenőröktől, így elégedetten térhetett haza. Gratulálunk neki!

Mind a 24 csapat Hollandiában, Arnhemben kezdte meg a küzdelmeket. A napi hat mérkőzést a Vitesse futballstadionjában kialakított három pályán rendezték – kezdte élménybeszámolóját Mezőffy Zsolt. – Itt három mérkőzést vezettem. Ezután a csapatok fele átköltözött a lengyelországi Gdansk-ba és Łódz-ba, nekem az utóbbi helyszínen folytatódott a világbajnokság. A város nem volt ismeretlen számomra, hiszen korábban már négy alkalommal is vezettem itt Bajnokok Ligája-mérkőzést. Ide kötődik a legnépesebb közönség előtt vezetett találkozóm is: a Skra Belchatow-Dinamo Moszkva összecsapás, amely csaknem 13 ezer néző előtt zajlott. Visszatérve a vb-re: öröm számomra, hogy játékvezetője lehettem a későbbi világbajnok Szerbia és az ezüstérmes Brazíliának egy-egy mérkőzésének, valamint az olimpiai bajnok Egyesült Államok Kanada elleni ütközetén is működhettem. Nagy élmény volt ilyen szintű mérkőzéseken szerepet vállalni. Az ellenőröktől nagyon jó visszajelzéseket kaptam, úgyhogy elégedett lehetek – zárta gondolatait Mezőffy Zsolt.

Mezőffy Zsolt játékvezető mérkőzései a női világbajnokságon (2022):
Hollandiában (Arnhem): Brazília-Csehország II. jv. Japán-Kolumbia l. jv. USA-Kanada ll. jv. Lengyelországban (Lódz): Szerbia-Németország I. jv. Bulgária-Kanada I. jv. Bulgária-Kazahsztán ll. jv.