Isten éltesse a 70 éves Ratimorszky Károlyt

Október 17-én ünnepli 70. születésnapját Ratimorszky Károly. A kiváló röplabdaedzővel a közelmúltban készítettünk interjút, s e jeles nap alkalmából ezt felelevenítve köszöntjük őt születésnapján.

 

Ratimorszky Károlyt először a ’80-as évek elején, játékospályafutása vége felé kérték fel klubjában, a Bp. Spartacusnál utánpótlás-edzőnek, s hogy nem csinálta rosszul, azt az is bizonyítja, hogy ezt követően igencsak kapkodtak utána a klubok: a Szpari után a Ganz MÁVAG-nál, az Angyalföldi DRC-nél, majd Székesfehérváron és a Vasasnál is rendkívül sikeres éveket töltött, s utóbbinál eltöltött időszakában több korosztályos bajnoki cím mellett négyszer az év legjobb utánpótlás-edzőjének is megválasztották, egy rövid ideig pedig az ifjúsági válogatott mellett is tevékenykedett.

38 éves edző pályafutása alatt azonban nem csak a fiataloknál, hanem a felnőttekkel is dolgozott, s a Vasast két-két bajnoki és Magyar Kupa-ezüstéremig vezette, de volt az UTE vezetőedzője is, majd az első évében az élvonalba vezette a Budaörsöt, amelynek a kispadján ült egészen addig, míg egészségi állapota ezt megengedte.

“Sajnos nem nagyon figyeltem oda magamra. Cukorbeteg lettem, de nem foglalkoztam vele, még azután sem, amikor nyolc évvel ezelőtt emiatt le kellett vágni az egyik lábfejemet. Súlyos árat fizettem érte, mert ezért elvesztettem a másik lábamat is, és ezzel párhuzamosan az immunrendszerem is igencsak legyengült. Most a koronavírusos időszakban emiatt aztán eléggé félek is, s mióta elkezdődött ez az őrület tényleg ki sem tettem a lábamat itthonról. Szerencsére itt van velem a párom, Zsuzsa, aki ebben a vészterhes időben is ellát mindennel.