Nincs már veretlen az Extraligában!

Három mérkőzést játszottak le szombaton a férfi Extraligában. A házigazda DEAC háromból harmadszor is ötszettes meccset játszott, de ezúttal ők húzták a rövidebbet a MAFC ellen. A forduló rangadóján a bajnoki címvédő Pénzügyőr három játszmában intézte el az eddigi éllovas Vegyészt, míg a másik rangadón ötjátszmás, fordulatos meccsen győzött a Kecskemét Kaposváron, s szerezte meg ezzel első sikerét, s vette el a hazaiak veretlenségét. A tabellán a Pénzügyőr vette át a vezetést az egyaránt 6 pontos Fino Kaposvár és GreenPlan-VRCK előtt.

 

Férfi Extraliga:
Debreceni EAC – MAFC-BME 2:3 (–24, 22, 18, –24, –14)
Debrecen, DESOK Sportcsarnok. 200 néző. V: Tillmann, Villás.
DEAC: Bagics 4, Moret 12, Tóth A. 5, Willian 27, Kiss I. 7, Almora 12. Csere: Bán (liberó), Tar. Vezetőedző: Fodor Antal.
MAFC: Gomez Galvez 7, Krupánszki 6, Eke 5, Dimitrov 23, Topuzliev 17, Gacs 14. Csere: Pápai (liberó), Kunert 2, Torbica, Szabó B. 1, Kókai 1. Vezetőedző: Nagy Péter.
Edzői értékelés
Fodor Antal:
– Férfias, kemény küzdelmet vívott Debrecenben a két csapat nagy erejű nyitások, lendületes támadások fűszerezték a játékot. Közönségszórakoztató meccs volt, minimális különbséggel a hajrát jobban bíró MAFC nyert.
Nagy Péter: – Maradt bennem hiányérzet ez után a mérkőzés után. Ugyan 3:2-re megnyertük a mai találkozót, de mentálisan nem sikerült azt a szemléletet végigvinni, mint amiről hét közben beszéltünk a srácokkal. Szerettem volna, hogy a hullámvölgyekből gyorsabban összeszedjük magunkat, valamint egymást segítjük ezeknek a megoldásában. Levonva a tanulságokat, szeretném, hogy jövő hétre ezeket kiküszöbölnénk.

Pénzügyőr SE – GreenPlan-VRCK 3:0 (18, 17, 23)
Budapest, Kőér utca, 300 néző. V: Kiss Z., Halász T.
PÉNZÜGYŐR: Nascimento 7, Magyar B. 6, Dávid Cs. 4, Rása 8, Kovács Z. 12, Kiss D. 17. Csere: Feliciano (liberó), Tomanóczy, Tordai. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
VRCK: Árva 2, Moraes 3, Páez 1, Blázsovics 9, Juhász 3, Csoma 14. Csere: Kiss M., Budai (liberók), Warzywoda, Szabó D., Péter B., Tárabus 2. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán:
– Kiegyensúlyozott játékkal sikerült nyernünk. A harmadik szettben volt, amikor elvesztettük az irányítást, de végig sikerült koncentrált játékot játszanunk.
Toronyai Miklós: – Két szettet nem szabad adományozni egyetlen csapatnak sem, főleg nem a bajnokkal szemben. A körülményekhez gyorsan kell tudni alkalmazkodni, mert csak a harmadik szettben sikerült megérkezni a meccsbe. Gratulálok a hazaiaknak, a csarnokukhoz is, szebb lett, mint volt.

Fino Kaposvár – Kecskeméti RC 2:3 (–24, 20, 16, –21, –10)
Kaposvár Aréna, 350 néző. V: Mezőffy, Árpás.
FINO: Iván B. 3, Quevedo 23, Tóth G. 15, Lescay 13, Mancsev 4, Bögöly 15. Csere: Bozóki (liberó), Donisthorpe, Kalmár, Hubicska. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.
KECSKEMÉT: Fundora 15, Baserio 12, Keen 1, Kecskeméti 8, Boldizsár 10, Argilagos 18. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Bogdán, Török S., Varga P. 4, Szabó M., Farkas P. Vezetőedző: Nagy József.
Edzői értékelés
Szlobodan Prakljacsics: – Nem mindennapi csata volt, végül a vendégek örülhettek. Ez a mérkőzés is mutatja, mennyire kiegyenlített a mezőny, bármelyik csapat bármikor nyerhet, a jobb összpontosítás dönthet egy-egy kiélezett helyzetben. A sérülések miatt nem a tervezett felállásban léptünk pályára, de így is jól helytállt az együttes. A fiatal Tóth Gábor külön dicséretet érdemel bátor és ponterős játékáért.
Nagy József: – Nagyon kiélezett mérkőzésen egy jól játszó Kaposvár ellen sikerült szetthátrányból felállnunk és megnyernünk a mérkőzést. Gratulálok a Srácoknak!

 

Férfi NB I:
MEAFC-Miskolc – Dág KSE 3:0 (16, 21, 21)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 57 néző. V: Szél Adler.
MEAFC: Kozsla 10, McLaughlin 5, Kapusi 5, Csizmadia 15, Komlósi 16, Simkó 4. Csere: Karóczi (liberó). Vezetőedző: Bagó László.
DÁG: Szabó B., Kun 7, Sow 11, Oláh 3, Benkő 6, Flachner D. 9. Csere: Farkas (liberó), Horváth B., Majer 3, Czobor 1. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
Edzői értékelés
Bagó László:
– Az első másfél szettben nagyon kevés hibával és okosan játszottunk. A védekezésünkkel nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, ingyen nem adtunk pontot, azért meg kellett küzdeni a Dágnak. Alapjátékunk stabil volt, középen nagy csata alakult ki, a széleket uraltuk, feladóban pedig kiváló teljesítményt láthatott a közönség. Az eredmény biztató, jó úton járunk, sok munka van még előttünk.
Zirigh Balázs:
– Sajnos nagyon rossz napot fogtunk ki, a Miskolc pedig jót! Nyitásban és nyitásfogadásban fölénk nőttek. Voltak fellángolásaink, de ezek ma még a szettnyeréshez is kevesek voltak! Bízom benne, hogy ez csak egy kisiklás volt, és jövő hétre összeszedjük magunkat!

Vidux-Szegedi RSE – Szolnoki RK 3:0 (11, 21, 18)
Szeged, 60 néző. V: Gyulai, Bibók.
SZRSE: Dileo, Csányi 19, Kiss G. 3, Bodnár 4, Pozzobon 14, Piti 3. Csere: Borsi (liberó), Honti 3, Csendes 3, Polyák. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
SZOLNOK: Acsai 8, Guzmics, Fenyvesi D. 15, Csombor, Bíró, Reiner 4. Csere: Földes (liberó), Timár 1, Oláh R. Megbízott edző: Bodonyi Ákos.
Edzői értékelés
Fésüs Erzsébet:
– Örülök, hogy ha nem is teljes kerettel, és nem is megszokott felállásban, de magabiztosan nyertük a második mérkőzésünket a bajnokságban.
Gulyás Ferenc:
– Ellenfelünk jobb volt, de nem ez zavar, hanem hogy az alapjátékunkban is rengeteg hiba volt. Ennyi hibával játszani nem szabad. Rettentő hullámzó volt a játékunk szett közben is. Sajnos nem játsszuk a röplabdát és ez látszik egy-két játékoson.

TFSE – Dunaújvárosi KSE 2:3 (–21, 21, 23, –21, –11)
Budapest, Győri út, 52 néző. V: Soltész, Jámbor.
TFSE: Márton 3, Czita 5, Merkler 19, Együd 9, Tóth M., Szappanos 15. Csere: Nagy T., Szabó B. (liberók), Fenyő 18, Gyenes 2, Füzék 2. Vezetőedző: Lónárt Péter.
DKSE: Winter 3, Tóth K. 4, Laczi 20, Velicsko 16, Pavljuk 34, Gőczi 7. Csere: Kuti (liberó), Kisházi 2, Pintér 2, Herczeg. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Edzői értékelés
Lónárt Péter:
– Nagyon büszke vagyok RÁTOK!!! Ez az az út amire ráléptünk és követünk! Sajnálom, de egyben örülök az egy pontnak! Dunaújvárosnak gratulálok!
Tomanóczy Tibor:
– Egy igazi hullámvasút volt a mai mérkőzés! Voltunk a pokolban a mérkőzés közben de a mennybe értünk a végére. A TFSE ma igazán bátran és felszabadultan játszott. Mi az egész mérkőzés alatt szaladtunk az eredmény után. A szettek közben 4-5 pontos hátrányokat kellett ledolgoznunk ami igazán idegőrlő volt. Ilyen fiatal csapatnak mint a miénk az elejétől a végéig koncentráltan kell játszani különben a figyelmetlenség megbosszulja magát. Ez a mérkőzés jól megmutatta milyen úton kell tovább haladnunk!

 

VASÁRNAPI PROGRAM:
17:00 Gödöllői RC – Szent Benedek RA (női NB I)
17:00 Vasas SC – VEHIR-Veszprémi ESC (női NB I)
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – MÁV Előre-Foxconn (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 UTE U21 – Jászberény VT (női NB I)
18:00 BVSC-Zugló – TFSE (női NB I)