Izraeli ellenfele lesz a GreenPlan-VRCK-nak a Challenge Kupában

Simán jutott a Challenge Kupa főtáblájára az izraeli Maccabi Yeadim Tel-Aviv, miután a koszovói Ferizajt két gyors mérkőzésen legyőzte így ők lesznek a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika ellenfelei a következő fordulóban. A párharc mindkét meccsét a Don Bosco Sportközpontban játszák – áll a klub honlapjának közleményében.

 

A Maccabi mindkét összecsapását odahaza tudta le: az első meccsén összesen nem engedett egy szettnyi pontot a Ferizajnak (3:0; 5, 9, 9), míg a másodikon 2, 14 és 11 pontot engedélyezett jóval szerényebb képességű ellenfelének.

A Maccabi egyébként a nyáron igencsak bevásárolt: Puerto Rico-i feladója játszott már Olaszországban, Franciaországban és Lengyelországban, 210 centiméteres orosz átlója a Belgorodban nevelkedett, szélső ütői között pedig van amerikai, német és brazil nemzetiségű is. Izraeli játékosa mindössze öt van a keretében, a célja pedig nem más, minthogy minél tovább meneteljen a Challenge Kupában.

A két csapat már megegyezett egymással, hogy az összecsapásokra Kazincbarcikán kerül sor november 16-án és 17-én, a kezdési időpontok még egyeztetés alatt állnak.

A párharc továbbjutója majd a Montana (bolgár) – PAOK (görög) / Nafels (svájc) párharc győztesével találkozhat a legjobb 16 között november végén és december közepén.

A nemzetközi kupasorozatokban a férfiak között még a Fino Kaposvár érdekelt, amely ugyancsak november elején, a CEV-kupában svájci ellenféllel kezd.