Magyar Kupa-selejtező: továbbjutott a Vasas SC, a TFSE és a Dág

Három Magyar Kupa-selejtezőt játszottak le szerda este. A Vasas SC Budaörsön, a TFSE a BVSC otthonában is nyerni tudott így kettős győzelemmel kerültek a főtáblára, ahol előbbinek a Kaposvári NRC, utóbbinak pedig a Swietelsky-Békéscsaba lesz majd az ellenfele a nyolcaddöntőben. A férfiaknál a Dág a Budapest Bajnokságban szereplő MAFC-Kármán csapata ellen győzött három szettben, ők a címvédő Pénzügyőrrel találkoznak majd a következő fordulóban.

 

Női Magyar Kupa-selejtező, visszavágó:
Budaörsi DSE-Emericus – Vasas SC 0:3 (–18, –22, –20)
Budaörs, 100 néző. V: Halász E., Barabás.
BDSE: Tátrai N. 4, Merza, Darvas 2, Horváth P. 16, Hernády 7, Vincze 6. Csere: Ujvárosi (liberó), Futsek, Jakab, Tátrai Zs. 3. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
VASAS: Imre 7, Nagy S. 2, Erőss 6, Botyánszki 13, Rieder 4, Märcz. Csere: Stankovics, Szili (liberók), Tóth S. 1, Kállai 1, Olcsváry 4, Altorjay 3, Fekete 4. Vezetőedző: Kőnig Gábor.
Edzői értékelés
Ujvárosi Levente:
– Három nap alatt nem sikerült csodát tenni. Ha nyerni akarunk, akkor az egyébként jó védekezésünkből vissza kell tudni eredményesen támadni. Nagyon várom a sérültjeink felépülését. Amíg a Vasas ilyen jó formában van nehéz lesz megverni. További sok sikert kívánok a kupában.
Kőnig Gábor:
– Nagyon boldog vagyok és hatalmas fenyverténynek tartom, hogy összejött a továbbjutás, ugyanis a szezon egyik célja az volt, hogy a kupában Extraligás ellenféllel szemben tudjuk megméretni magunkat, ez pedig most megadatik. Annak is örülök, hogy 3:0-ra nyertünk, mindenki pályára lépett és be tudta bizonyítani, hogy számíthatok rá. Ami a mérkőzést illeti: a második játszmát nagyon sajnálom, hogy nagy előnyről csak alig tudtuk megnyerni, annak azonban örülök, hogy a végjátékban úgy is higgadtak tudtunk maradni, hogy a Budaörs nagy hátrányt dolgozott le.
Továbbjutott a Vasas SC kettős győzelemmel (6:1 szettarány).

BVSC-Zugló – TFSE 1:3 (–19, 20, –22, –12)
Budapest, Szőnyi út, 180 néző. V: Villás, Halász T.
BVSC: Benedek R. 8, Puskás 2, Nagy Zs. 4, Wirth 4, Tóth Bagi 1, Riczkó 12. Csere: Sartoris (liberó), Dani 11, Bajnóczi 5, Hemmert, Marton 2, Nyuka 1, Rózsa 1. Vezetőedző: Daróczi Gergely.
TFSE:
Kökény N. 5, Villányi 7, Budaházy 10, Halla G. 19, Komcsák 12, Zen 9. Csere: Boller (liberó), Turcsányi 3, Benedek G. 3, Vámos 3. Vezetőedző: Herrera Olazabal.
Edzői értékelés
Daróczi Gergely: – Átaludtuk az első szettet, sajnos nem volt semmi tűz a pályán anélkül pedig nem igen lehet röplabdázni. A folytatásban aztán feljavult a blokk-védekezésünk és sokkal határozottabbak voltunk, de ezen a szinten már nem fér bele annyi megingás az alapjátékban, mert rengeteg energiát emésztünk fel a kompenzálására – végül feleslegesen. Próbálunk a mai napból is tanulni és vasárnap az igazi éles meccsen egyet eredményben is előre lépni.
Továbbjutott a TFSE kettős győzelemmel (6:2 szettarány).

Férfi Magyar Kupa-selejtező:
MAFC-Kármán – Dág KSE 0:3 (–21, –19, –24)
Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok, 43 néző. V: Kósa, Mezei.
MAFC: Molnár Z., Teréki, Szatmári, Takács Á., Jezeri, Balogh P. Csere: Takács M. (liberó).
DÁG: Benkő, Majer, Balázs, Horváth B., Flacjner K., Flachner D. 7. Csere: Farkas, Czibula (liberók). Vezetőedző: Zirigh Balázs.
Edzői értékelés
Zirigh Balázs: – Nagyon szimpatikus, remekül mezőnyöző csapatot ismertünk meg az ellenfélben. Egy szórakoztató mérkőzést láthatott a szépszámú közönség, amin nagyon oda kellett tenni magunkat, hogy ne veszítsünk szettet. Örülünk, hogy idén újra Dágra hozhatjuk a bajnok és kupa győztes Pénzügyőr csapatát!
Továbbjutott a Dág.

 

HETI PROGRAM:
Október 13., csütörtök
18:00 Swietelsky-Békéscsaba – Marina Kastela (horvát; MEVZA-liga)

Október 15., szombat
13:00 MEAFC-Miskolc – Dág KSE (férfi NB I)
17:00 Debreceni EAC – MAFC-BME (férfi Extraliga)
17:00 Vidux-Szegedi RSE – Szolnoki RK (férfi NB I)
18:00 Pénzügyőr SE – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Fino Kaposvár – Kecskeméti RC (férfi Extraliga); Tv: M4 Sport+
19:00 TFSE – Dunaújvárosi KSE (férfi NB I)
19:00 Budaörsi DSE-Emericus – Békéscsabai RSE (női NB I)
19:00 Diósgyőri VTK – DSZC-Eötvös DSE (női NB I); zárt kapuk mögött

Október 16., vasárnap
17:00 Gödöllői RC – Szent Benedek RA (női NB I)
17:00 Vasas SC – VEHIR-Veszprémi ESC (női NB I)
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – MÁV Előre-Foxconn (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 UTE U21 – Jászberény VT (női NB I)
18:00 BVSC-Zugló – TFSE (női NB I)