Vereség a horvátoktól, csoportdöntőt vívtak a lányok a veterán vb-n

Pénteken fejezte be a csoportküzdelmeket a magyar öregfiúk-válogatott a Mallorcán zajló veterán világbajnokságon. Ellenfelük ezúttal a Horvátországot képviselő AOK MLadost 1977 csapata volt, amelytől 2:0-s vereséget szenvedtek a mieink.

 

Pedig az első szettet a magyar csapat kezdte jobban és 10-ig folyamatosan vezettek is egy-két ponttal. De aztán következett egy megtorpanás, amit a horvátok kihasználtak, fordítottak és meg is tudtak lépni három ponttal. Sokáig üldözték a mieink az ellenfelet, de csak futottak az eredmény után, a játszma vége pidig kicsúszott a kezük közül (18:25).

A második szettet a horvátok kezdték jobban és bár három pontos előnyre is szert tettek, a szett közepén ezt majdnem teljesen sikerült ledolgozni. 12:13-nál meg volt a lehetőség az egyenlítésre, de aztán mind mentálisan, mind fizikailag elfáradt a csapat és a vége sima horvát siker lett (16:25).

Veterán vb, Mallorca (Spanyolország), csoportkör, 3. forduló:
Magyarország–Horvátország 0:2 (–18, –16)

Strandröplabdás lányaink viszont jól szerepeltek csütörtökön, amikor a csoportmeccseiket vívták. A sorsolás szeszélye folytán mindkét csapatunk egy csoportban került. Viszont bolgár és szlovén riválisaikat mindkét kettősünk le tudta győzni: Dambendzet Nathalie és Boutin-Józsa Zsuzsanna Bulgária ellen 21:13-ra, Szlovénia ellen 21:18-ra győzedelmeskedtek, míg Héjjas Valéria és Kriegel Éva Szlovénia és Bulgária ellen is 21:15-re nyertek.

A nap végén így a csoportelsőségért egymás ellen játszottak, ahol a Dambendzet Nathalie ès Boutin-Józsa Zsuzsanna nyert 21:11-re. Ma mindkét párosunkra a keresztjáték vár, de reméljük, hogy a lányok folytatni tudják jó szereplésüket.