Újabb bajnokok igazoltak a gödöllői strandröpisekhez

Bár idehaza már véget ért a strandröplabda idény, az élet nem állt meg. Az elmúlt héten hat olyan versenyző igazolt a Gödöllői RC-hez, akik befejezték teremröplabdás pályafutásukat és a továbbiakban csak a strand-szakágra koncentrálnak. Mind a hat strandröplabdázó jól csengő névnek számít idehaza, közülük ketten már felnőtt országos bajnokok is voltak homokon.

Egyikük Soós Izsák, aki Meszlényi Tamással tavaly állhatott fel az ob dobogójának legfelső fokára. Bár idén más-más párral indultak a bajnokságon – előbbi Molnár Istvánnal bronzérmes volt –, a nemzetközi versenyeken továbbra is együtt versenyeztek. Ennek köszönhetően olyan sok világranglista-pontot nyertek, aminek köszönhetően már komolyabb pontszerző (CEV Master és Satelite, illetve FVB World Tour és Grand Prix) viadalokon is indulási joguk van, így pedig jóvoltukból, közel egy évtizedes szünet után, egy-két éven belül akár Európa- és világbajnokságon is szerepelhetnek újra magyar strandröplabdázók.
A versenyeken való indulás azonban nem olcsó mulatság, ezért a páros egyik tagja, Soós Izsák a továbbiakban a Gödöllői RC színeiben folytatja a versenyzést – vele a szakosztály az erősebbik nemben is komolyabb babérokra tör –, míg a másik, Meszlényi Tamás továbbra is a Kispest SE-t erősíti. A két szakosztály vezetése pedig a terheket megosztva, a továbbiakban együtt támogatja őket, míg edzésmunkájukat Buday Balázs irányítja, aki a nemrégiben sajnálatosan elhunyt Koperdák László helyét vette át.

A hölgyeknél egy hat tagú csoport készül együtt a továbbiakban Gubik János irányításával, aki idén a bajnok Lutter Eszter, Lakatos Enikő duót is tréningezte. Ennek a csoportnak az egyik tagja Dénesi Brigitta, aki már a kezdetektől fogva a Gödöllői RC strandröplabdázója, s idén Dégi Barbarával az országos bajnokság döntőjében lett bronzérmes.
A továbbiakban az új igazolások egyikével, Győri Pannival versenyez majd. Utóbbi mellett a 2013-as bajnok Kiss Viktória, valamint Oláh Vivien, illetve a Kovács-ikrek, Eszter és Dóra lettek tagjai még a legutóbbi két ob-döntő legeredményesebb szakosztályának. A GRC színeiben eddig is több országos bajnok versenyzett már az elmúlt két idényben: így az előző három kiírás győztese, Lutter Eszter, a korábbi háromszoros bajnok és idei ezüstérmes Józsa Zsuzsanna, illetve a férfiaknál a kétszeres bajnok Dr. Horváth Balázs, Vocskó Máté duó.

A játékosok közül hárman november elején már nemzetközi viadalon is bemutatkozhatnak gödöllői színekben: a Soós, Meszlényi és a Dénesi, Győri páros ugyanis indulnak a csehországi Pelhrimovban megrendezésre kerülő satelite-versenyen.