A férfiak Kanadával játszottak, a nők az arany ligában folytatják a veterán vb-n

Csütörtökön harmadszor lépett pályára a magyar öregfiúk-válogatott a Mallorcán zajló veterán világbajnokságon. A mieink ellenfele ezúttal a Kanadát képviselő Canada Fog csapata volt, amelytől egy szoros meccsen szenvedtek a mieink 2:0-s vereséget.

 

Pedig remekül kezdték a mieink a mérkőzést és 10:4-re is vezettek, de aztán az észak-amerikaiak előbb feljöttek 11:10-re, majd 12:12 után a vezetést is átvették. Ezt követően ugyan fej-fej mellett haladt a két csapat, de a végjátékban megint az ellenfélnek volt szerencséje és végül minimális különbséggel, 25:23-ra ők nyerték a szettet.

A második játszma elején aztán három pontos előnyre tett szert az ellenfél, ami sajnos a játszma közepén tovább nőtt. Aztán felcsillant egy kis remény, mert a mieinknek 22:17-re sikerült visszazárkózniuk, de ezt követően már csak az ellenfél szerzett pontot, így a kanadaiak 25:17-re nyerték ezt a szettet is.

Válogatottunk jelenleg egy győzelemmel és két vereséggel állnak a pénteki horvátok elleni mérkőzés előtt.

Veterán vb, Mallorca (Spanyolország), csoportkör, 3. forduló:
Magyarország–Kanada 0:2 (–23, –17)

A magyar csapat további programja:
Október 7., péntek
09:00 Öregfiúk válogatott–AOK Mladost 1977 (horvát)

 

Női strandröplabda párosaink szerdán két-két meccset játszottak. Az elsőt mind a kettőt elvesztette, mert nehezen tudtak alkalmazkodni az erős szélhez, azonban a második mérkőzésükön mindketten javítani tudtak és ennek köszönhetően az arany ligában folytatják.

Ma a szél helyett az eső nehezíti a körülményeket, de reméljük, hogy a Boutin Józsa Zsuzsanna, Dambendzet Nathalie és a Héjjas Valéria, Kriegel Éva kettősök számára ez nem lesz majd akadály.