Rajtol a veterán világbajnokság – magyar résztvevőkkel

Hétfőtől október 9-ig a spanyolországi Mallorcán rendezik meg idén a veterán röplabda világbajnokságot terem és strandszakágban egyaránt. A magyar játékosok a 48 és 55 év közötti férfi terem-, illetve a 34 és 49 közötti női strandröplabdázók között lesznek érdekeltek.

 

A teremszakágban három férfi és két női, strandröplabdában mindkét nem számára két-két korosztályban rendezik a versenyeket. A férfi termeseknél mieink a legnépesebb korosztályban (48-55 év között) indulnak, ahol 9 csapat méri össze az erejét.

A magyar válogatottat – amely rendben meg is érkezett a spanyol szigetre – a következő játékosok képviselik: Botyánszki János, Forgó Nándor, Gazsi Péter, Gulyás Ferenc, Gulyás János, Király Zsolt, Dr. Kovács Attila, Mikes István, Soós István, Szűcs Imre.

A mieink kedden 10 órakor a cseh Vosa Teplicével, szerdán 9-kor az olasz Italian Volley Masterrel, csütörtökön 10 órakor a kanadai Canada Foggal, pénteken 9 órakor pedig a horvát AOK Mladost 1977-tel mérik össze az erejüket.

A női strandröplabdázóknál Boutin-Józsa Zsuzsanna és Dambendzet Nathalie, illetve Héjjas Valéria és Kriegel Éva képviseli színeinket a 34-49-év közötti korosztályban, ahol a mieinken kívül szlovén, német, bolgár és hat cseh páros indul.

A magyarok mérkőzéseiről a tervek szerint folyamatosan beszámolunk majd a hét folyamán.