Rajtol a férfi Extraliga: bemutatkozik a Kecskeméti RC

Szeptember 30-án, pénteken, a Fino-Kaposvár és a Kistext-Party.Co mérkőzésével kezdetét veszi a férfi Extraliga 2022–2023-as idénye. A rajtig hátralévő időben minden nap bemutatunk egy-egy csapatot: hogyan változott a játékoskeret, illetve milyen célokkal vágnak neki az új idénynek.

 

Sorozatunk újabb részében a Kecskeméti RC csapatát vesszük górcső alá.

VÁLTOZÁSOK A KERETBEN
Érkezett:
Keen Cameron Illés (UVC-Holding Graz), Kecskeméti Bálint (DKSE), Farkas Péter (Anglia), Boldizsár Péter Andor, Szabó Máté és Varga Péter (mindhárman az utánpótlásból kerültek fel)
Távozott: Dimitri Sidiropoulos, Gebhardt Norbert (Kistext), Horváth Bálint, Zachary Palánkai-Omoshebi, Szabó Alpár (SK Zadruga Aich/Dob), Tomanóczy Bálint (Pénzügyőr SE), Kasnyik Bence (Szeged)

 

A korábbi háromszoros bajnok és négyszeres kupagyőztes csapat az előző idényben a negyedik lett a Magyar Kupában, viszont a bajnokságban lemaradt az elődöntőről, miután a MAFC ellen a mindent eldöntő ötödik mérkőzésen vereséget szenvedtek.

Nagy József csapatából több meghatározó játékos is távozott, így például a csapatkapitány Szabó Alpár, a másik center, Tomanóczy Bálint, a feladó Dimitri Sidiropoulos, vagy éppen Gebhardt Norbert. Pótlásukra három játékos érkezett, mégpedig Dunaújvárosból Kecskeméti Bálint, visszatért Angliából Farkas Péter, de a legnagyobb erősítés a válogatott feladójának Keen Cameronnak az érkezése volt. Velük, illetve a már az előző idényben is itt szereplő három kubai légióssal (Yusnaikel Argilagos Sogo, Carlos Baseiro, Lazaro Fundora Travieso), illetve Gebhardt Áronnal, Balla Szabolccsal és a már tavaly is a felnőttekkel szereplő, még utánpótláskorú játékosokkal, Bogdán Bencével, Kiss Bendegúzzal, Török Somával és Török Zsomborral vágott neki az alapozásnak Nagy József vezetőedző.
„A mostani felkészülés rövidebb volt, mint az előző évben. Ennyi idő alatt kellett egységes csapattá összefésülni a különböző szintű játékosokat, hiszen más állapotban érkeztek a válogatottak és a légiósok, illetve az utánpótláskorú játékosok, akik nagyon sokat fejlődtek az elmúlt időszakban – mondta el ezzel kapcsolatban a szakember. – Kevés edzőmeccset játszottunk, inkább az intenzív edzéseken volt a hangsúly.”

A csapat két felkészülési tornán is részt vett, s a Pénzügyőr otthonából első hellyel, Kazincbarcikáról pedig körbeverés után második hellyel térhettek haza. Ezek után bizakodva várhatják a bajnoki rajtot.
„Nagyon biztató a sorosolásunk a Magyar Kupában, hiszen előbb a Szolnokkal, a négy közé kerülésért pedig a Szegeddel játszunk, s ezeket az akadályokat azért illene sikerrel vennünk. Ami a bajnokságot illeti, annak ellenére, hogy csökkent a légiósok száma, mégis úgy érzem, hogy minden csapat erősödött. Két ötödik hely után nyilván szeretnénk ezúttal bejutni az elődöntőbe, s ezért mindent meg is fogunk tenni, de a mezőny nagyon kiegyensúlyozott. Biztos vagyok benne, hogy idén is nagyon sok körbeverés lesz majd.”

A vezetőedző egy kulisszatitkot is elárult a végén.
„Az idei felkészülési időszak és a bajnoki szezon szoros együttműködésben folyik az Eötvös Loránd Tudományegyetem a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem a Szigetszentmiklósi MSTP egyesület és a KRC között. Egy kutatásban veszünk részt, aminek az eredményeit majd be tudjuk építeni a következő generációkba, de már a most csatlakozott fiataloknál is látszanak előre mutató eredmények.”

 

HETI PROGRAM:
Szeptember 30., péntek
18:00 Fino Kaposvár – Kistext (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 DSZC-Eötvös DSE – Jászberény VT (női Magyar Kupa-selejtező, 1. mérkőzés)

Október 1., szombat
17:00 DEAC – MÁV Előre-Foxconn (férfi Extraliga)
17:00 Vidux-Szegedi RSE – Gamma Paty.CO (férfi NB I)
19:00 MAFC-BME – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 TFSE – Szolnoki RK (férfi NB I)

Október 2., vasárnap
16:00 Dág KSE – Dunaújvárosi KSE (férfi NB I)
17:00 Kecskeméti RC – Pénzügyőr (férfi Extraliga); Tv: M4 Sport+