Rajtol a férfi Extraliga: bemutatkozik a DEAC

Szeptember 30-án, azaz pénteken, a Fino-Kaposvár és a Kistext-Party.Co mérkőzésével kezdetét veszi a férfi Extraliga 2022–2023-as idénye. A rajtig hátralévő időben minden nap bemutatunk egy-egy csapatot: hogyan változott a játékoskeret, illetve milyen célokkal vágnak neki az új idénynek.

 

Sorozatunk újabb részében a Debreceni EAC csapatát vesszük górcső alá.

VÁLTOZÁSOK A KERETBEN
Érkezett:
Marlon Moret (kubai), Dorogi Máté (utánpótlásból felkerült), Korbély Dániel (utánpótlásból felkerült), Bán Viktor (Kistext)
Távozott: Fazekas Balázs (Kistext), Ádám András (visszavonult), Magyar Tamás?

A debreceni csapat évek óta biztos tagja a legmagasabb osztálynak, s legutóbbi hatodik helyével talán még felül is múlta az előzetes várakozásokat. Persze ehhez kellettek az idény közben érkező kubai légiósok – Gustavo Lazaro Almora Nunez, Cesar Coelho Rabel Willian –, is, akik a két korábbi válogatott játékossal Bagics Balázzsal és Tóth Andrással meghatározói a csapatnak, sőt, Marlon Moret harmadik kubaiként, Bán Viktor személyében pedig egy válogatott liberó csatlakozott a kerethez, miközben az egyetlen távozó Fazekas Balázs volt Fodor Antal csapatánál, aki emellett továbbra is számíthat F. Nagy Bence, Imre Tibor, Kiss Imre, Mészáros Zoltán, Nagy Attila Ádám, Remete László, Tar Kristóf, Vereb Márk és Veres Bence játékára is. Egyedül Magyar Tamás sorsa kérdéses még, aki lehet, hogy Izlandra távozik.

„Mindenképpen szeretnénk megtartani az előző idényben megszerzett hatodik helyezésünket, sőt, akár előbbre is lépnénk. Ehhez azonban mindenképpen szükséges lesz, hogy két kubai játékosunk szerepeltetése elől elháruljanak az adminisztratív akadályok – nyilatkozta honlapunknak ezzel kapcsolatban Fodor Antal vezetőedző. – Ők ugyanis meghatározónak számítanak a csapatunk játékában. A felkészülésünk is jól sikerült, úgyhogy bizakodva várjuk a hétvégi rajtot.”