Lezajlott a pályamenedzseri és technikusi workshop

A Magyra Röplabda Szövetség Versenyirodájának szervezésében ebben az évben is megrendezésre került a csapatok számára a Pályamenedzseri és Technikusi Workshop.

 

Az előző szezonnal ellentétben most csak a két sportszervezetnek volt kötelező a részvétel. A BVSC-Zuglónak a pályamenedzseri tevékenységek elsajátítása volt a feladata, mint újonc NB I-es csapat. A MÁV ELŐRE SC sportszervezet részvétele azért volt indokolt, mert az elkövetkezendő szezonra sikerült mind női, mind férfi NB1-es csapatát feljuttatni az Extraligába. Az általuk delegáltak a technikusok előadásán megtanulhatták, hogyan is működik a tabletrendszer, milyen problémák merülhetnek fel és hogyan oldhatják meg azokat egy mérkőzés előtt, vagy akár alatt. Ezen a két csapaton kívül szép számmal érkeztek még egyesületek, akik felfrissíthették mindkét területen tudásuk.

Ezzel egyidőben, ugyanazon a helyszínen, a BVSC Röplabda csarnokában egy új workshop-ot is tartott a Versenyiroda, ami nem más, mint a Szpíker Workshop. Mind a 11 résztvevő figyelmesen hallgatta az előadást és aktívan részt is vett benne, amikor interaktív részvételt kért az előadó. NB II-es csapattól kezdve, Extraligás csapatig delegáltak résztvevőket. Az újonc és gyakorlott szpíkerek hallhatták, hogy milyen összetett egy ilyen feladat egy mérkőzésen, például, hogy a zene BPM-e hogyan hat a játékosokra, mikor milyen stílusra van szüksége a játékosnak vagy a nézőnek. Saját tapasztalatokat is megosztottak egymással a megjelentek, amelyek a jövőben valamennyiük munkáját segítheti.

Mindenkinek sikeres munkát kíván az MRSZ és a lebonyolításban résztevők!
Workshop felelős – Nagy Kornél
Workshop szervező – Tátrai Nikolett
Workshop szakmai felelős – Bagics Bence, Zorkóczy György (Szpíker Workshop)
Workshop szakmai felelős – Barnucz Tibor, Nagy Péter, Tátrai Gergely (Pályamenedzseri-, és technikusi Workshop)