Rajtol a férfi Extraliga: bemutatkozik a GreenPlan-VRCK

Szeptember 30-án, azaz pénteken, a Fino-Kaposvár és a Kistext-Party.Co mérkőzésével kezdetét veszi a férfi Extraliga 2022–2023-as idénye. A rajtig hátralévő időben minden nap bemutatunk egy-egy csapatot: hogyan változott a játékoskeret, illetve milyen célokkal vágnak neki az új idénynek.

 

Sorozatunk újabb részében a kupadöntős GreenPlan-VRCK csapatát vesszük górcső alá.

VÁLTOZÁSOK A KERETBEN
Érkezett:
Cziczlavicz Dávid (utánpótlásból felkerült), Garan Bálint (utánpótlásból felkerült), Kiss Máté (Fino Kaposvár), Ján Tarabus (szlovák, VKP Bratislava), Maksymilian Warzywoda (lengyel, Kolozsvár), Csoma Krisztián (MAFC-BME)
Távozott: Lukasz Ciupa, Csizmadia Tamás (Kistext), Bibók Balázs (MÁV Előre), Dudás Tamás (másodedző lett)

A korábbi ötszörös bajnok és háromszoros kupagyőztes kazincbarcikaiak az előző idényben is bejutottak a kupadöntőbe, a bajnokságban azonban éppencsak lemaradtak a dobogóról. Ami a kereten belüli mozgást illeti, leginkább a lengyel Ciupa távozása érinthette őket érzékenyen, azonban pótlására Csoma Krisztián, illetve egy szlovák és egy másik lengyel légiós is érkezett. A keret magja azonban maradt, így Paez Carlos, Rodrigo Moraes, Blázsovics Péter, Juhász Péter, Szabó Dávid, és Toronyai Miklós vezetőedző számíthat Árva Milánra, Budai Balázsra, Péter Benedekre, Péter Mártonra és Miklósi-Sikes Zétényre is.

„Továbbra is az a célunk, hogy évről évre előre lépjünk – mondta el a következő idénnyel kapcsolatban Toronyai Miklós vezetőedző. – Ez mondjuk pont legutóbb, egy hajszállal elmaradt, mert ugyanúgy a negyedik helyen végeztünk, mint egy évvel korábban. Tehát legközelebb mindenképpen dobogóra szeretnénk állni a bajnokságban és ismét döntőbe jutni a Magyar Kupában, ami azonban nem lesz könnyű, mert ha eljutunk a negyeddöntőig, akkor sorozatban harmadszor is a MAFC-cal kell majd megküzdenünk a négy közé kerülésért. De erős a keretünk, amit mindenképpen alkalmasnak tartok arra, hogy megvalósítsuk a céljainkat. Ugyanakkor nagyon örülök, hogy a bajnokság színvonala még kiegyenlítettebb lesz majd ebben az idényben, amire persze az előzőben sem lehetett panasz. Izgalmakban szerintem most sem lesz majd hiány.”