Rajtol a férfi Extraliga: bemutatkozik a MAFC-BME

Szeptember 30-án, azaz jövő hét pénteken a Fino-Kaposvár és a Kistext-Party.Co mérkőzésével kezdetét veszi a férfi Extraliga 2022–2023-as idénye. A rajtig hátralévő időben minden nap bemutatunk egy-egy csapatot: hogyan változott a játékoskeret, illetve milyen célokkal vágnak neki az új idénynek.

 

Sorozatunk második részében a bajnoki bronzérmes MAFC-BME csapatát vesszük górcső alá.

VÁLTOZÁSOK A KERETBEN
Érkezett:
Kunert Mátyás (Szolnoki SPC), Tóth Kristóf (MÁV Előre), Kókai Róbert (Rákosmente), Szimeon Topuzliev (bolgár), Gacs Dániel (Pénzügyőr SE), Hrisztian Dimitrov (bolgár, HK Kópavogur)
Távozott: Tomas Lescay Favier (Fino Kaposvár), Csoma Krisztián (VRCK), Benkő Balázs (Dág), Bozóki Bendegúz, Bruno Tiago Godoi da Silva, Szabó Balázs, Szabó Bence (Dág)

A legutóbbi két bajnokságban is bronzérmet szerző fővárosiaknál nagyobb-volt a jövés menés, hiszen konkrétan a keret fele távozott, köztük két légiós is, akiknek a helyére két bolgár játékos érkezett, valamint a bajnok Pénzügyőr válogatott centere, Gacs Dániel. Nagy Péter vezetőedző belőlük és a tavalyi keret megmaradt játékosaiból, a kubai Julio Gomez Galvezből, Krupánszki Olivérből, Pápai Péterből, Eke Péterből, Szabó Barnából és Jovan Torbicából próbál meg minél erősebb csapatot összehozni.

„Valóban viszonylag sok változás volt a keretben, de ezek teljesen tudatos cserék voltak – mondta el honlapunk kérdésére Nagy Péter vezetőedző. – Nagyjából már az előző idény második felére körvonalazódott, hogy kiket szeretnénk megtartani és hogy milyen posztra kellenek majd új játékosok. Az utolsó pillanatban is történt egy csere, mert a kubai négyes ütő, aki velünk volt egy hónapig, nem felelt meg az elvárásainknak, így tőle megváltunk, viszont érkezett egy másik bolgár játékos, Szimeon Topuzliev, aki a múlt hétvégi kazincbarcikai tornán mutatkozott be remekül. Vele lett teljes a keretünk.
Ami az esélyeket illeti, ugyan közhelynek hangzik, de ettől még igaz: évről évre egyre kiegyensúlyozottabb a bajnokság, szinte nincs előre lefutott meccs. Úgy gondolom, hogy a mostani csapatunkkal ütőképesek tudunk lenni, de hogy ez mire lesz elég, azt most elég nehéz lenne megmondani. Abban viszont biztos vagyok, hogy nem a sereghajtók közé tartozunk majd.”