Rajtol a férfi Extraliga: bemutatkozik a Pénzügyőr

Szeptember 30-án, azaz jövő hét pénteken a Fino-Kaposvár és a Kistext-Party.Co mérkőzésével kezdetét veszi a férfi Extraliga 2022–2023-as idénye. A rajtig hátralévő időben minden nap bemutatunk egy-egy csapatot: hogyan változott a játékoskeret, illetve milyen célokkal vágnak neki az új idénynek.

 

Sorozatunk második részében a bajnoki és kupa-címvédő Pénzügyőr csapatát vesszük górcső alá.

VÁLTOZÁSOK A KERETBEN
Érkezett:
Tomanóczy Bálint (Kecskeméti RC), Igor Iuri Silva Nascimento (brazil, Rio Duero Soria), Székely Péter Trevisz (utánpótlásból felkerült), Tamási Dávid (DKSE), Quintz Tamás (Szolnoki SPC)
Távozott: Gacs Dániel (MAFC-BME), Szabó Vilmos (MÁV Előre), Pedro Luiz da Silva Santos (Kistext SE)

 

A fővárosi klub Jókay Zoltán irányításával mindent megnyert az elmúlt három idényben idehaza, amit csak meg lehetett, azaz két bajnoki címet (2020-ban a Pandémia miatt nem hirdettek bajnokot) és három Magyar Kupa-sikert gyűjtöttek be.

A címvédő gárda nagyrészét sikerült együtt tartani, hiszen a klubnál maradt Magyar Bálint, Dávid Csanád, Kiss Dániel, Kovács Zoltán, Bruno Feliciano, Rása Alex, Kozuharov Maksim, Majoros Balázs és Tordai Ábel is, egy poszton azonban jelentős változások történtek, hiszen két center is távozott Gacs Dániel és a brazil Pedro személyében. Őket Tomanóczy Bálint és a brazil Igor Iuri Silva Nascimento hivatott pótolni. Hogy milyen sikerrel teszik, azt majd a bajnokság végén derül ki. Egy fiatal, a második számú feladó, Szabó Vilmos távozott még, s három fiatal került be: a saját nevelésű Székely Péter Trevisz, a Dunaújvárosból érkező Tamási Dávid és a szolnoki Quintz Tamás.

„Korai lenne még bármit mondani az esélyekkel kapcsolatban, ilyenkor még nem is szoktam jósolgatni – mondta el honlapunknak Jókay Zoltán vezetőedző. – Természetesen azon dolgozunk, hogy továbbra is a bajnokság meghatározó csapata maradjon a Pénzügyőr. Bizonyos tekintetben előrébb is tartunk, mint a korábbi idényekben, de például fizikálisan még hátrébb. Persze nem is most kell még csúcsformában lenni, hanem a rájátszásban. Mindenesetre bízom benne, hogy sikerül zökkenőmentesen pótolni a távozó centereket, hiszen eddig is fontos játékelemünk volt az ő játékuk. Képességeik alapján az újak mindenképpen képesek lehetnek erre a szintre, természetesen még sokat kell csiszolni a csapatba illeszkedésükön, de hát ezen vagyunk.”