Történelmi magyar aranyérem Bibionéban

Remekül szerepeltek strandröplabdázóink a hagyományos őszi bibionei Beach Volley Maratonon. Első alkalommal sikerült ugyanis a „klasszikus” női páros versenyszámban magyar versenyzőknek a dobogó tetejére állniuk, és a férfiaknál is először jutott be magyar duó a legjobb négy közé.

 

A történelmi eredményt a kétszeres bajnok Villám Lilla és a tavalyi ob-ezüstérmes Szabó Adrienn érte el, akik nagyjából száz páros közül pénteken kvalifikálták magukat a szombati 32-es főtábla küzdelmeibe, majd ott veretlenül menetelve szerezték meg az aranyérmet.

Az eddigi legjobb magyar páros eredmény Bibionéban két bronzérem volt: 2017-ben Lutter Eszter Lakatos Enikővel, egy évvel később pedig Szombathelyi Szandrával állhatott fel a dobogó harmadik fokára, míg utóbbi évben Bálint Melinda, Háfra Dominika és Szabó Dorka a hármas csapatok küzdelmeiben végzett az első helyen.

A férfiak versenyében is először sikerült a párosoknál elődöntőbe jutnia magyar strandröplabdázóknak. A történelmi tett a korosztályos bajnok Frányó Csanád és a legutóbbi két ob-n negyedik, egyetemi vb-résztvevő Papp Mátyás nevéhez fűződik, akik végül a negyedik helyen zártak 186 induló közül. Éppencsak lemaradt a négy közé kerülésről a Chován Ágnes, Czene Adrienn, Szabó Luca trió a női hármasok között, így ők az 5. helyen végeztek.

Az olaszországi Bibionéban rendszeresen minden évben tavasszal és ősszel is megrendezik a Beach Volley Maratont férfi és női párosban, férfi és női hármasban, illetve vegyes négyes kategóriában, s a három napos eseményen mindig több száz csapat lép homokra a tengerparton felállított pályákon.