BRSE-siker a Fatum Property Kupán, KNRC-győzelem Szlovákiában

Két rangos női nemzetközi felkészülési tornán vettek részt az elmúlt napokban a magyar csapatok. Nyíregyházán a házigazdák mellett a Békéscsaba és az UTE, valamint a szlovén Maribor lépett pályára, míg Szlovákiában a Kaposvári NRC szerepelt másik négy klub mellett.

 

Ami a Fatum Property Kupát illeti, pénteken előbb a Swietelsky-Békéscsaba és a Branik Maribor csapott össze, majd következett a házigazda Fatum-Nyíregyháza és az UTE mérkőzése, s mindkettőn az előbbi csapat győzött 3:0-ra, s így ők játszhatták a szombati döntőt, míg a két vesztes a harmadik helyért lépett pályára a Continental Arénában. A bronzérmet végül a szlovén csapat szerezte meg, mert ugyancsak háromjátszmás mérkőzésen nyertek a fővárosi lila-fehérek ellen, a döntő azonban ötszettes összecsapást hozott. Egy szoros szett végén a hazaiak szereztek vezetést, de aztán a vendégek fordítani tudtak. Ekkor viszont a nyíregyháziak egyenlítettek, így következett a mindent eldöntő játszma, amit a BRSE nyert meg 15:11-re, így ők emelhették magasba a tornagyőztesnek járó kupát.

Fatum Property Kupa
1. Swietelsky-Békéscsaba
2. Fatum-Nyíregyháza
3. Branik Maribor (szlovén)
4. Újpesti TE

A Kaposvári NRC ezalatt Nyitrán vett részt felkészülési tornán, három szlovák és egy cseh csapat társaságában. A somogyi lányok az első napon előbb a HiT Trnava csapatát győzték le 3:0-ra, majd a VKP Bratislava ellen is ugyanilyen arányban diadalmaskodtak. A legjobban a cseh Volejbal Prerov elleni meccsen izzadtak meg, ahol végül öt játszmában sikerült kiharcolni a győzelmet, így a házigazda UKF Nitra ellen a tornagyőzelem volt a tét, de ezt a meccset is 3:0-ra hozta a KNRC, így ők örülhettek a végső sikernek.