9. helyen zártak a mieink az U19-es vb-n

Két mérkőzést játszott le szombaton a Gubik Hanna, Vasvári Zsófi páros a törökországi világbajnokságon. Az első meccsüket meccslabdáról megfordítva nyerték, s ezzel bejutottak a legjobb 16 közé, az újabb bravúr azonban nem sikerült, így a mieink a 9. helyen végeztek.

 

Magyar idő szerint délben az ukrán Udovenko/Kalcsenko kettős várt a mieinkre, s a csoportjában harmadik kettős az elején alaposan ránk ijesztett, hiszen 21:13-ra nyerték az első szettet, s bár a második szorosabb volt, a technikai szünetig itt is ők vezettek. Ezt követően azonban fordítani tudtak a magyar lányok, s 18:14-re is vezettek. A végén azonban jöttek fel keleti szomszédjaink, de végül 21:19-re így is sikerült hozni a játszmát. A mindent eldöntő felvonásban igencsak biztató 4:1-gyel kezdtek a mieink, de az ukránoknak ezúttal is sikerült visszazárkózniuk. 14:13-nál azonban a magyar lányoknak volt meccslabdája először, ezt azonban az ellenfél két pontja követte, így ekkor ők nyithattak a meccsért. Ezután viszont sorozatban három pontot szereztek a mieink így ők örülhettek a továbbjutásnak.

Ezt követően egy nagy falat, a csoportját megnyerő amerikai Kubiak/Showalter páros következett, azonban a meccs elején a mieinknek sikerült meglepnie a tengerentúliakat, s az első játszma nagy részében lányaink vezettek (még 18:14 is volt a javukra). Sajnos a hajrában fordítani tudtak az amerikaiak, s végül kínkeservesen 21:19-re hozták a szettet. A másodikban viszont elkapták a fonalat és ezt a játékrészt már simán, 21:13-ra nyerték, így a mieinknek nem sikerült a bravúr, azaz kiharcolni a legjobb 8 közé kerülést, ami a magyar strandröplabdázás eddigi legjobb vb-helyezése lett volna.