Szerdán rajtol az U19-es strandröplabda vb – 4 magyar párossal

Némi késés után, de megérkezett a magyar csapat a törökországi Dikilibe, az U19-es strandröplabda világbajnokság helyszínére, ahol már az is kiderült, hogy kik lesznek a mieink ellenfelei a szerdai selejtezőben.

 

A mieinket négy páros is képviseli, akik a selejtezőből harcolhatják ki a főtáblára kerülést. A fiúknál Borbély Boldizsár és Veress Ákos, illetve Polgár Levente és Udvarhelyi Márton lép majd homokra, míg a lányoknál Gubik Hanna és Vasvári Zsófi, valamint Honti-Majoros Chiara és Kun Stefánia szerepel majd a mezőnyben, míg a szakmai stábot Gubik János, Oláh Zsolt, Soós Izsák szövetségi edzők, Pavetits Bálint statisztikus, illetve Soltész Róbert csapatvezető alkotják.

Kedden délután kisorsolták a mieink ellenfeleit. A lányok mezőnyében Gubik Hanna és Vasvári Zsófi “erőnyerőként” (a tavalyi U19-es VB-n elért eredményének köszönhetően) rögtön a selejtező 2. körében kezd, ellenfelük a cseh Koblizkova/Lajkebová és a német Maidhof/Meiser párosok mérkőzésének győztese lesz. Győzelem esetén a selejtező 3. körében a spanyol-román mérkőzés győztese ellen vívhatják ki a főtáblára jutást.

Kun Stefánia és Honti-Majoros Chiara a norvég Vaigafa/Munkejord kettős ellen kezd az első körben. Győzelem esetén a második körben a spanyol Izuzquiza/Serrano duó vár majd rájuk. Amennyiben ezt a mérkőzést is sikerrel veszik, úgy a harmadik körben norvég vagy finn ellenféllel küzdhetnek meg a főtábláért.

A fiúknál Udvarhelyi Márton és Polgár Levente szintén “erőnyerőként” kezd (köszönhetően Petik Csanád és Dóczi Domonkos tavalyi U19-es vb-eredményének). A selejtező második körében ellenfelük a kanadai Kiriakou/Svendsen kettős lesz. Győzelem esetén a harmadik körben holland, amerikai vagy lett páros ellen kell nyerniük ahhoz, hogy a főtáblára juthassanak.

Borbély Boldizsár és Veress Ákos a selejtező első körében a norvég Lauvland/Mol duóval kezd. Győzelem esetén a második körben a spanyol Martí/Marzo páros ellen kell majd megmérkőzniük. Ismételt siker esetén a szingapúri és belga párosok győztese ellen játszanak majd a főtáblára jutásért.

A mérkőzések alakulása az alábbi linken követhető figyelemmel:

https://en.volleyballworld.com/beachvolleyball/competitions/u19-world-championships-2022/schedule/