Kecskeméti győzelem a PSE Felkészülési Tornán

Beindult a férfi Extraliga csapatainak felkészülése: hétvégén a Vegyész Eperjesen, a Fino Kaposvár Varasdon vendégeskedett, a DEAC a MAFC-BME otthonában mérte fel, hogy hol is tart a felkészülésben, a Pénzügyőr pedig nemzetközi felkészülési tornát rendezett.

 

Négycsapatos felkészülési tornán vett volna részt Eperjesen, a VK Mirad UNIPO Presov meghívására a GreenPlan-VRCK, ám a másik két meghívott csapat lemondta a részvételt, így a két csapat két négyszettes mérkőzést játszott. Az elsőt 3:1-re, a másodikat 4:0-ra nyerte a szlovák együttes, amely jóval előrébb jár a felkészülésben. A vereségek ellenére Toronyai Miklós a Vegyész vezetőedzője látott pozitívumokat, melyekre tudnak építeni a későbbiekben.

A Fino Kaposvár Horvátországban vendégeskedett a Varazdin meghívására és három szettben le is győzték vendéglátójukat.

A MAFC-BME a DEAC csapatát látta vendégül felkészülési mérkőzésen, és jó játékkal kerekedett felül a debreceni együttesen. A mérkőzés után Fodor Antal, a DEAC mestere elmondta, hogy meggyűlt a bajuk a nyitásfogadásokkal , ám van még idejük az Extraliga rajtjáig, hogy a hibákat kijavítsák.

A címvédő Pénzügyőr SE nemzetközi felkészülési tornát rendezett a szlovák VK Spartak Komárno, a Kecskeméti RC és a MÁV Előre SC-Foxconn részvételével. A jó hangulatú és magas színvonalú felkészülési tornát a Kecskemét nyerte, megelőzve a VK Spartak Komárno-t. A hazaiak végeztek a harmadik helyen, a MÁV Előre pedig negyedikként zárt.