Ezek az országok lehetnek az ellenfeleink az Eb-n

Teljessé vált a jövő évi női röplabda Európa-bajnokság 24 csapatos mezőnye: a magyar válogatott sorozatban ötödik kontinenstornájára készülhet.

 

Az már a selejtező előtt biztos volt, hogy a négy házigazda – Belgium, Észtország, Németország és Olaszország – mellett automatikus résztvevője lesz az Eb-nek a tavalyi kontinenstorna nyolc további legjobbja, Bulgária, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Oroszország, Svédország, Szerbia és Törökország. Ehhez a 12 válogatotthoz csatlakozott most a hat selejtezőcsoport első és második helyezettje – adta hírül az MTI.

Az európai szövetség közlése alapján amennyiben a kijutását az előző Európa-bajnokságon elért helyezésével biztosított orosz válogatott az ukrajnai háború miatt nem indulhat a tornán – erről a CEV illetékes testülete később határoz –, akkor a selejtezők legjobb csoportharmadikja, Svájc is részvételi jogot szerez az Eb-re.

Túl nagy mozgás nem volt az előző Eb-hez képest: az ukrán háború miatt Fehéroroszország nem lesz majd ott a jövő évi megmérettetésen és ugye Svájc, amelynek helyzete még kérdéses, míg a helyükre a házigazda Észtország, illetve Szlovénia lépett be.

A 2023-as női röplabda Európa-bajnokság résztvevői: MAGYARORSZÁG, Azerbajdzsán, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország/Svájc, Románia, Spanyolország, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna