Pintér Andrea: a csoportelsőség a cél!

A ciprusi győzelemmel, valamint az ukránok portugáliai győzelmével biztossá vált, hogy a magyar női röplabda-válogatott ott lesz a jövő évi kontinenstornán. Pintér Andrea, a Swietelsky-Békéscsaba új igazolása röviden értékelte a kijutást röviden értékelte a kijutást és már előre is tekintett a nagy érdeklődéssel várt szombati, békéscsabai magyar-portugál összecsapásra.

 

A Ciprus elleni győzelmeteknek és az ukránok portugáliai sikerének is köszönhetően biztossá vált a kijutás az Európa-bajnokságra. Hogy értékeled a kijutást? Volt kis ünneplés, vagy majd az utolsó, hazai meccs után?
Természetesen nagyon örülünk, hogy kijutottunk, de még nem ért véget a sorozat, így az ünneplés még várat kicsit magára.

Még nincs vége a selejtező-sorozatnak, hiszen előbb jön az Ukrajna elleni visszavágó majd Békéscsabán a portugálok ellen zárjátok a sorozatot. Mi a cél ezeken a találkozókon?
Szeretnénk győzni a hátralévő két találkozón, hogy csoportelsőként zárjunk.

Eddig csak ellenfélként jártál Békéscsabán, most pedig már a Swietelsky-Békéscsaba játékosaként léphetsz pályára. Várod már a hazai bemutatkozást?
Várom már, hogy Békéscsabán játsszunk, hiszen a hangulat mindig fantasztikus a csarnokban, és egy győzelem szép lezárása lenne a nyári programnak.

Andreas Vollmer kezei alatt egy magabiztos, jól röplabdázó csapat kezd formálódni. Belülről is olyan jó a csapategység, mint az kívülről látszik?
A csapat hétről-hétre egyre jobban összekovácsolódott, ami – úgy gondolom – a mérkőzéseken is észrevehető volt.

Hogy látod a saját szereped a csapatban?
Próbálom azt az energiát átadni, ami bennem van, és mindig a maximumra törekszem, hogy a legjobbamat nyújtsam.