Sorozatban ötödször is Eb-résztvevő női válogatottunk!

A magyar női röplabda-válogatott szombati, magabiztos ciprusi Eb-selejtező-sikerét követően, ahogyan az várható volt, a vasárnap esti Portugália–Ukrajna mérkőzésen is a vendégek diadalmaskodtak három játszmában. Ez pedig azt jelenti, hogy a hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül, a magyar és az ukrán csapat is kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra.

 

A portugálok az első játszmában nem adták olcsón a bőrüket, ekkor 21 pontig jutottak, de nem bírtak a vendégek ászával, Oleszja Rihljukkal (vele a mieinknek is alaposan meggyűlt a baja a két csapat budapesti mérkőzésén), aki végül 21 pontig jutott a találkozón. Ezt követően már nem is futotta túl sokra az erejükből.

A portugáliai ukrán győzelem után már hivatalosan is kijelenthető, hogy a magyar válogatott sorozatban ötödször, összességében pedig 19. alkalommal vehet majd részt 2023-ban a belga, észt, német, olasz közös rendezésű kontinenstornán. A mieinkhez és az ukránokhoz hasonlóan eddig a szlovénok és a görögök jutottak még ki az Eb-re a selejtezőkből.

Persze, a hátralévő két mérkőzésnek is van még tétje, hiszen a csoportgyőztesnek kedvezőbb besorolása lesz az Eb-csoportok sorsolásánál. Erről várhatóan az ukrán és a magyar válogatott szerdai, csehországi mérkőzése fog dönteni. A mieink ma érkeztek haza Ciprusról, hétfőn Budapesten edzenek, majd kedden utaznak a csehországi Kutna Horába, az ukránok elleni találkozó helyszínére. Onnan csütörtökön utaznak majd haza, pénteken pedig már Békéscsabán edzenek a szombati, Portugália elleni záró találkozóra.

“Nagyon boldogok vagyunk, komoly sikernek tartom, hogy négy forduló után biztosítottuk a helyünket az Eb-n. Büszkeséggel tölt el, hogy 2015 óta sorozatban ötödször lehetünk ott Európa legjobbjai között, és továbbra is az a célunk, hogy csoportelsőként jussunk ki a kontinenstornára” – nyilatkozta honlapunknak Szakmáry Gréta csapatkapitány.

 

EB-SELEJTEZŐ, C-CSOPORT, 4. FORDULÓ:
Portugália–Ukrajna 0:3 (–21, –16, –11)

A csoport állása: 1. Ukrajna 11 pont (12:2 szettarány), 2. MAGYARORSZÁG 10 (11:3), 3. Portugália 3 (3:9), 4. Ciprus 0 (0:12)

A női válogatott Eb-selejtezői:
Portugália – Magyarország 0:3
Magyarország – Ukrajna 2:3
Magyarország – Ciprus 3:0
Ciprus – Magyarország 0:3
Szeptember 7., szerda, 18:00 Ukrajna – Magyarország (Kutna Horá – Csehország)
Szeptember 10., szombat, 19:00 Magyarország – Portugália (Békéscsaba)

JEGYVÁSÁRLÁS: www.tixa.hu