U18-as Eb: nem jutottak a nyolcaddöntőbe a magyar strandröplabdázók

Sajnos a magyar párosok számára véget ért a görögországi Lutrakiban zajló U18-as strandröplabda Európa-bajnokság érdemi része. A lányoknál ugyan sikerült kiharcolni a csoportból való továbbjutást, de a nyolcaddöntőbe kerülésért lejátszott keresztjátékban végül alulmaradtak, míg a fiúk már a csoportjukból sem jutottak tovább.

 

A lányoknál Honti-Majoros Chiara és Kun Stefi az utolsó csoport mérkőzésükön ismét egy szoros, három szettes csatát játszottak, azonban most az ellenfelük, a spanyol páros került ki győztesen (21:19, 13:21, 17:19). A balszerencsés vereség ráadásul azt is jelentette, hogy a körbeverések miatt csak a csoportjuk harmadik helyén végeztek.

Szombaton a 16 közé kerülésért a norvég Julia Moi Tennoy és Sofia Melina Mol ellen léptek homokra, s bár az első szettet megnyerték, ellenfeleik fordítani tudtak (21:18, 23:25, 8:15) és ők jutottak a nyolcaddöntőbe. A mieinkre még egy mérkőzés vár a 17-21. helyezésért.

 

A Tari Bence és Veress Ákos a pénteki napon két csoport mérkőzést játszott. Elsőként a lengyelekkel mérték össze erejüket, ahol ellenfeleik bizonyultak jobbnak (21:15, 21:16). A második mérkőzést a portugálok ellen játszották, s itt egy nagyon szoros kétszettes mérkőzés alakult ki és az első szett elvesztése után (19:21) a srácok mindent megtettek a második szett győzelméért, de az utolsó győztes pont a portugáloké lett (21:23). Csoport 4. helyezettjeként nem sikerült kiharcolni a továbbjutás, így a fiúk a 25. helyezésért fognak a szombati napon játszani 16 órakor. Ellenfelük egy román páros lesz.