Hét év után leköszön posztjáról az MRSZ elnöke

A Magyar Röplabda Szövetséget 2015 szeptembere óta irányító dr. Kovács Ferenc – az MRSZ elnökségének eljuttatott nyilatkozata és előzetes egyeztetés alapján – augusztus 31-i hatállyal leköszön(t) a sportágat irányító testület éléről. 

A magyar röplabdasport dr. Kovács Ferenc elnökségének időszakában az elmúlt hét évben fejlődési pályára állt. Teremröplabdában, strandröplabdában és az utánpótlásban is jelentős, eredményekben is mérhető előrelépés tapasztalható klub- és válogatott szinten egyaránt. Külön említést érdemel a felnőtt női válogatott, amely 2015-ben 28 év szünet után szerepelt Európa-bajnokságon, s azóta is mindegyik – zsinórban négy – kontinenstornán vett részt.

A leköszönő elnök kiváló kapcsolatokat épített ki a kormányzattal és nemzetközi szintéren az európai, valamint a világszövetséggel is. Ennek egyik fontos állomása volt, hogy 2019-ben Európa Bajnokságot rendezhettünk a Papp László Sportarénában, melyen a női röplabda válogatott hazai pályán fogadhatta Európa legjobbjait. Dr. Kovács Ferencnek elévülhetetlen érdemei voltak abban is, hogy a röplabda bekerülhetett a TAO-finanszírozású sportágak közé.

Az MRSZ az Alapszabály szerinti eljárva, rendkívüli küldöttgyűlés keretében választhatja meg a sportvezető utódját, a küldöttgyűlés időpontjáról természetesen tájékoztatjuk a sajtó munkatársait.

A Magyar Röplabda Szövetség minden munkatársa és a tagszervezetek nevében köszönjük dr. Kovács Ferenc Elnök Úrnak az elmúlt hét évet, és sok sikert kívánunk további munkájához!